suit&tie_singlecover
Timberlejk postigao rekord na američkoj top listi
 
Billboardova pop lista, koja prati 40 najslušanijih mejnstrim radio stanica u Americi, objavila je podatke koji pokazuju, dosada nezapamćen, uspeh novog singla Džastina Timberlejka, “Suit&Tie”, na kome gostuje R’ n ’B mogul Jay-Z.
Numera je od premijere (14. januara) na američkim radio stanicama zabeležila ukupno 6,045 emitovanja, najviše u dvadesetogodišnjoj istoriji Billboardovih lista! Prethodni rekord držala je Lady Gaga, čiji je singl “Born This Way” tokom prve nedelje izlaska  imao ukupno 4,602 emitovanja.
Ovaj uspeh je pomogao numeri da se nađe na 14. mestu Bilbordove top liste pop pesama što je najviši početak za singl muškog izvođača.
 Timberlejkova distributerska kuća “RCA“ saopštila je da je “Suit&Tie“ u prvoj nedelji pojavljivanja skinut u 310,078 kopija, a imao je i veliku prodaju, tako da bi singl mogao da se nađe u top pet numera na američkoj Hot 100 listi kada bude objavljena kasnije ove nedelje.
 Timberlejk se našao u nedelju, 20. januara na trećem mestu zvanične britanske top liste.
“Suit & Tie” je prvi Timberlejkov singl posle šest godina pauze, tokom kojih se tridesetdvogodišnji Amerikanac posvetio glumačkom poslu. Pojavio se u, od kritičara hvaljenoj ulozi, u Finčerovoj “Društvenoj mreži”, kao i u filmovima  Bad Teacher i Friends With Benefits.
Kao na prethodna dva albuma, “Justified” i “Future Sex/Love Sounds”, Džastin nastavlja saradnju sa poznatim holivudskim muzičkim producentom, Timbalandom i na budućem albumu.
”Suit&Tie” naći će se na novom  albumu “The 20/20 Experience”, koga će poput najavnog singla, krasiti kreativni i inovativni pop zvuk.
 
Povezana vest:  Novi album grupe S.A.R.S. preuzet 13,437 puta za samo 10 dana!