josipa-foto

JOSIPA LISAC KONCERTNOM TURNEJOM OBELEŽAVA 40 GODINA OD IZLASKA ALBUMA „DNEVNIK JEDNE LJUBAVI“

Koncertom na zagrebačkom Griču krajem prošle godine, Josipa Lisac započela je turneju kojom će obležiti 40 godina od izlaska albuma „Dnevnik jedne ljubavi“.
Njen prvenac nastao 1973. godine u saradnji s Karlom Metikošem, tada poznatim rok izvođačem, kasnije autorom većine njenih pesama, bio je prvi konceptualni album na području bivše države i predstavlja neizostavni deo domaće rok antologije.
Josipa i Karlo sarađivali su i na prvoj hrvatskoj rok operi „Gubec beg“ čija je praizvođenje bilo 1975. godine, a upravo se ovih dana može ponovo videti u novoj glumačko-pevačkoj postavi. Josipa Lisac tumačila je ulogu Jane, a posebno su bile upečatljivo njeno izvođenje numere Janino ludilo i Ave Maria s kojom Josipa započinje svoje koncerte.
Upravo ove pesme i hitovi sa njenih studijskih albuma naći će se u antologiji koju će Croatia Records objaviti ove godine.
Radi se o luksuznom četvorostrukom CD izdanju s bogatom knjižicom koja će fotografijama i pisanom reči ispričati Josipinu karijeru.
Osim nedavno održanog koncerta u Dubrovniku u klubu Revelin, Josipu očekuju koncerti u beogradskom Sava centru za Dan zaljubljenih , 16.2. u Skoplju, 8.3. u Rijeci i 19.4. u Osijeku. Standardno praćena sjajnim live bendom, Josipa će na ovoj turneji po prvi put nakon niza godina otpevati i neke stare klasike iz svog bogatog kataloga s posebnim akcentom naravno na album „Dnevnik jedne ljubavi“.

Povezana vest:  Exit label predstavlja Multietničku atrakciju