longnight 003

Treći „Long Night“ festival 30. marta u Domu omladine

Treći „Long Night“ festival biće održan 30. marta u tri dvorane Doma omladine Beograda, uz nastupe 15-ak domaćih i inostranih izvođača, a prvi poznati učesnici su grupe „Partibrejkers“ i „Jinx“, najavio je danas organizator, koncertna agencija „Long Play“.
Imena ostalih izvođača, među kojima su „jedno legendarno ime britanske scene i jedan domaći bend na čiji se povratak čeka već dugi niz godina“, „Long Play“ će saopštiti u narednih nekoliko sedmica.
Ulaznice za „Long Night 3“ od danas su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže „Eventim“ po ceni od 1.300 dinara, a od 14. februara će koštati 1.500 dinara.
„Mislim da ćemo mi doneti svetlo u tu dugu noć“, najavljuje frontmen „Partibrejkersa“ Zoran Kostić-Cane.
Slavljeničku turneju po regionu povodom 30 godina benda, „Partibrejkers“ su počeli prošle zime koncertom pred preko 5.000 posetilaca u beogradskoj Hali sportova, a uoči nove svirke Cane kaže: „Cela turneja je bila veoma uspešna. Ljudi mogu da očekuju da nastavimo tim putem“.
„Partibrejkers“ su nedavno počeli i rad na novom albumu čiji je radni naziv „Sirotinjsko carstvo“.
Zagrebački sastav „Jinx“, regionalno poznat po hitovima „Tamo gđe je sve po mome“, „Na čemu si ti“, „Smijem se“ i sa aktuelnog albuma „Diksilend“ (2010) – „Da smo se voljeli manje“ i „Uzeli su me na zub“, nastupom na „Long Night“-u, vraća se u Dom omladine Beograda, gde su prošlog februara održali koncert pred oko 1.000 posetilaca.
„Dolazimo ponovo u Beograd. Prošle godine (u DOB-u) je bilo stvarno izuzetno! Sada dolazimo na bis“, rekao je gitarista Koko Moskito.
Osnovna želja koncertne agencije „Long Play“ je bila da s kraja zime i početkom proleća u Beogradu priredi jedinstveni festival koji će spojiti najbolje karakteristike koncerata u zatvorenim prostorima tokom zime i letnjih festivala na više bina.
Prvi „Long Night“ festival održan je 24. marta 2011. kao proslava 10 godina uspešnog poslovanja „Long Play“-a iz Beograda. Oko 2.000 posetilaca uživalo je u tri dvorane Doma omladine Beograda uz svirke 12 domaćih i regionalnih bendova, poput sastava „Rundek Cargo tro“, „Letu štuke“, „Block Out“, Ramba Amadeusa, Manjifika i drugih.
Drugi „Long Night“ organizovan je 24. marta prošle godine, pred oko 2.500 posetilaca, u DOB-u gde su nastupili pankeri „Bužcocks“, „Godfathers“, „Hladno pivo“, Damir Urban, „Jarboli“, „Autopark“, „Kanda Kodža i Nebojša“…

Povezana vest:  U PRODAJI DODATNE ULAZNICE ZA KONCERT BETH HART