Whitney Houston Performs Milan

Vitni Hjuston – godinu dana od smrti

Na današnji dan navršava se godinu dana od kako je u hotelskoj sobi na Beverli Hilsu umrla jedna od najpopularnijih peva;ica Vitni Hjuston.
Hjustonova je preminula u 48. godini, ve;e uo;i sve;ane ceremonije dodele Gremi nagrada, a nakon niza spekulacija o uzroku njene smrti zvani;no je u martu prošle godine objavljeno da se peva;ica udavila u hotelskoj kadi, ali su smrti doprineli bolest srca i upotreba kokaina.
Ona je prodala oko 170 miliona albuma, a prema podacima iz Ginisove knjige rekorda Hjustonova je osvojila 415 priznanja. Iz braka sa reperom Bobijem Braunom ima ćerku Bobi Kristinu.
Hjustonova je dobitnica dva Emija, šest Gremija, 30 muzi;kih nagrada „Bilbord“ i 22 AMA nagrade. Popularna peva;ica je poslednjih godina imala problema sa alkoholom, drogama, kao i raznim lekovima za smirenje.
Jedina je peva;ica na svetu koja je imala sedam uzastopnih broj jedan hitova na „Bilbordovoj“ listi – „Saving All My Love for You“, „How Will I Know“, „Greatest Love of All“, „I Wanna Dance with Somebody“, „Didn’t We Almost Have It All“, „So Emotional“ i „Where Do Broken Hearts Go“. Njen prvi album „Vitni Hjuston“ koji je izdat 1985. godine postao je najprodavaniji debi album nekog muzi;ara u vreme kada je objavljen.
Imala je nekoliko uloga u filmovima, a najzapaženija je iz filma “Telohranitelj“ (1992) u kome je igrala sa glumcem Kevinom Kostnerom. Taj film je još i poznat po jednom od njenih najvećih hitova „I Will Always Love You“.
Pred godišnijcu njene smrti, u saradnji sa porodicom peva;ice, poznati muzej “Madam Tiso“ je prošle nedelje predstavio ;ak ;etiri njene voštane figure. Ovo je prvi put u 200-godišnoj istoriji poznatog svetskog lanca muzeja da se jedna poznata li;nost od jednom predstavlja u „;etiri verzije“, ali je muzej smatrao da je to jedini na;in da se predstave najvažniji momenti i transformacije iz karijere Hjustonove.

Povezana vest:  BEND KORA IMA SVOJ PRVI ALBUM