longnight 003

Grupa „Pozdrav Azri“ na „Long Night“ festivalu

Sastav „Pozdrav Azri“, koji predvode nekadašnji bubnjar legendarnog zagrebačkog benda „Azra“ Boris Lajner i basista Mišo Hrnjak, nastupiće na „Long Night“ festivalu, 30. marta u Domu omladine Beograda, najavio je danas organizator, koncertna agencija „Long Play“.
Nova imena trećeg „Long Night“-a, koji se održava u tri dvorane DOB-a, su i kragujevački pankeri „Čovek bez sluha“ (ČBS), splitski reperi „Dječaci“ i novosadski rokeri „Grate“.
Sledećeg ponedeljka biće poznato koji je to „domaći bend na čiji se povratak čeka već dugi niz godina“, a okupiće se za svirku na „Long Night“ festivalu, na kome nastupaju i prethodno najavljeni „Partibrejkers“ i „Jinx“.
Ritam sekcija Lajner-Hrnjak, koja je blistala na albumima „Azra“ (1980), „Sunčana strana ulice“ (1981), „Filigranski pločnici“ (1982) i na živom izdanju „Ravno do dna“ (1982), nastupiće kao „Pozdrav Azri“ na „Long Night“-u uz pomoć „dva neizlečiva azroholičara“ – gitariste Miljana Bakića i pevača Domagoja Vorbergera, iz zagrebačkog sastava „Corto“.
„Očekuje vas žestoki i strašni rokenrol Azrinih hitova sa legendarnog albuma ‘Ravno do dna’!!!“, najavljuje Lajner.
ČBS, koje nazivaju „šumadijski Ramones“ i koji poslednjih meseci sviraju po regionu, promovišući aktuelni album „Dogadjaj dana“, dolaze u DOB, prema rečima frontmena Mikija Radojevića, da „dokažu da su bend kome je mesto medju najboljima“.
„Long Night je sjajno osmišljen festival, pre svega, jer izborom učesnika uspeva da pomiri različite muzičke pravce, pri tome ne istupajući iz andergraund okvira. Smatramo da je to jako bitan dogadjaj za celokupnu regionalnu scenu, jer okuplja veliki broj posetilaca, čime se u velikoj meri demantuje uvreženo mišljenje da je rokenrol na ovim prostorima pukao“, istakao je Radojević.
Splitski „Dječaci“, poznati po hitovima „Dalmacija“, „Lovrinac“ i „Narodna“, kažu da pred dolazak na „Long Night 3“ uvežbavaju sa pratećim bendom „neke nove cake i cakice, kako bi bili još bolji uživo“.
„Svi koji su čuli naša dva albuma znaju šta mogu da očekuju od nas, a pogotovo oni koji su bili na našem poslednjem koncertu u Beogradu (prošlog juna u DOB-u), koji je bio dosta dobro posećen. Publika je fino reagovala i priuštila nam da se osećamo jako ugodno i prihvaćeno“, rekao je Ivo Sivo.
Alternativci „Great“ će u Domu omladine predstaviti pesme sa novog albuma „Volim da hodam“, čiji se izlazak očekuje na proleće, a već su ga najavili spotovima „Lepljiv mrak“, „Paranoja“ i „Revolucija“.
„Studiozno i previše dugo radili smo na albumu i sve što želimo sada je da ga predstavimo publici. Publika može da očekuje iskrenost, rok muziku kako je mi vidimo, to je ono što znamo da radimo najbolje“, najavio je gitarista Dragan Alimpijević-Pik.
Ulaznice za „Long Night 3“ u prodaji su na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže „Eventim“ po ceni od 1.300 dinara, a od 14. februara koštaće 1.500 dinara.

Povezana vest:  Partibrejkers dobili monografiju