Belan 1Neno Belan & Fiumens predstavljaju novi projekat u Beogradu ovog proleća

Neno Belan & Fiumens predstavljaju novi projekat o ljubavnom i seksualnom vaspitanju i to uz pratnju akustičnih instrumenata. Tročasovna predstava, manifestacija, koncert se sastoji od njihovih najpopularnijih pesama od „Dugo toplo ljeto“ do pesama sa poslednjeg izdanja. Omiljen od strane svih generacija, Neno Belan i Fiumensi potvrdili su svoj status koncertne atrakcije, te su za ovu godinu posebno pripremili unplugged koncerte. Neumornosti, pozitivne energije i plesnog raspoloženja neće nedostajati.
Neno Belan kao frontmen popularnog sastava Đavoli, u kratkom roku je postigao veliki uspeh na području bivše Jugoslavije i ostavio pregršt hitova iza sebe, kao što su: „Pričaj mi o ljubavi“, „Stojin na kantunu“, „Bambina“, „Dani ljubavi“, „Ja volim je“, „Ostani uz mene“, „Dugo toplo ljeto“ i mnoge druge. Nakon raspada sastava 1991. godine nastavlja sa uspešnom solo karijerom i održava kvalitetan stvaralački kontinuitet. Devedesetih godina objavljuje niz uspešnih pesama. Neke od njih su „Sunčan dan“, „Vino noći“, „Rock galama“, „Dotakni me usnama“, „Ponoćna zvona“ i „Ivona“.
Danas je solo izvođač uz prateće Fiumense. Njegov stil muzike je pod direktnim uticajem The Beatlesa i The Beach Boysa, rock’n’rolla 1950-ih i 1960-ih godina, kao i dalmatinskih etno melodija i italijanskog belcanta, odnosno kancone. Poslednji u nizu hitova su „Galeb“, „Kad plima se diže“, „Rijeka snova“, „Divojka sa juga“ i „Srce od leda“. Neno Belan & Fiumens redovno održavaju koncerte širom bivše Jugoslavije.
Beogradska publika može da ih očekuje krajem aprila u Sava centru.

Povezana vest:  OSTAVITE PORUKU ZA ZID I UPOZNAJTE MUZIČKU LEGENDU RODŽERA VOTERSA