Nisville_2009_(1)Nišvile – Projekat budućnosti
Nišville jazz festival dobitnik je priznanja „Projekat budućnosti“ u tradicionalnoj akciji „Opštine i projekti budućnosti“ koju organizuju Klub privrednih novinara Srbije i Centar za mala i srednja preduzeća i Agrobanka. Žiri akcije čiji je slogan „Pokažimo svima šta Srbija ima“, prepoznao je u Nišville jazz festivalu manifestaciju koja je uz skromni budžet uspela do dostigne izuzetno visok umetnički nivo i da pri tom privuče veliki broj posetiliaca iz cele Srbije pa i inostranstva.
Svečanost povodom završetka akcije održana je juče u Sali republičke skupštine u Beogradu, a domaćin svečanosti je bila potpredsednica Skupštine Srbije Gordana Čomić.
Primajući nagradu „Projekat budućnosti“, koju je uručio poznati radio i TV voditelj emisija umetničke muzike Dejan Đurović, direktor Nišville jazz festivala Ivan Blagojević je rekao da mu je veoma drago što je Nišville prepoznat kao manifestacija koja pokazuje da Srbija  pored festivala zabave ima i festivale umetničke muzike. U umetničkom delu Svečanosti „Opštine i projekti budućnosti“ nastupi je sastav Hazari koji će i  otvoriti ovogodišnje izdanje Nišvila (12 – 15. avgust). Nišville jazz festival je već nekoliko godina javna gradska manifestacija Niša, a Ministarstvo kulture Srbije, dalo je prošle godine Nišvilu status festivala od nacionalnog značaja.
Povezana vest:  PAPAYA PREDSTAVLJA 1Oth ANNINVERSARY NEDELJU