Eurovision Song Contest logo 2013
BEOSONG 2013
Izvođači pozdravili ponovno organizovanje “Beosonga“
 
Pevač Nenad Milosavljević poznatiji kao Neša Galija rekao je da mu je drago što se “Beosong“ nakon pauze “vratio“, jer u našoj zemlji nema “ni jedan legitimni festival“, a mlada pevačica Aleksandra Dabić je pozdravila odluku oko ponovne organizacije, jer je to, po njenom mišljenju, mesto na kome mogu da se predstave mladi pevači.
Milosavljević, koji će se u polufinalu “Beosonga“ 2. marta, predstaviti numerom “Ruža od baruta“, rekao je Tanjugu da treba da postoji jedan ovakav festival u našoj zemlji.
-‘Ako posmatramo sa festivalskog aspekta, onda je to dobar potez, ali ako ga gledamo kao manifestaciju na kojoj se bira predstavnik za ‘Evrosong’ mislim da je princip da se bira jedan autor bio bolji, jer su se birali iskusni autori koji znaju šta rade i tada se ima najmanje šanse za grešku – ocenio je Milosavljević koji će sam nastupiti na “Beosongu“, a ne sa grupom “Galija“.
-Činjenica je da su se svi autori koji su se na taj način birali bili u finalu evrovizijskog takmičenja – primetio je Milosavljević posle javnog žreba kojim je u holu RTS-a utvrđen redosled izvođača na polufinalnoj večeri zakazanoj za 2. mart.
Milosavljević je rekao da se prijavio na “Beosong“, jer ga je zanimao kao festival-festival, a ne da bi pobedio.
-Imam jednu pesmu koju ne mogu da snimim sa bendom, jer ne pripada našem načinu rada, i onda mi je bilo logično da je izvedem na ovaj način i da je predstavim publici – rekao je on, dodajući da od “Beosonga“ jedino očekuje da pesma zaživi i nađe put do publike.
Dabić, koja je prošlogodišnja finalistkinja muzičkog takmičenja “Prvi glas Srbije“ rekla je Tanjugu da je “veoma srećna“ što se opet organizuje “Beosong“ i da smatra da je publika željna ovog takmičenja, jer se pre svega na njemu bira predstavnik za “Evrosong“.
-Mislim da je to sjajna prilika za nas koji smo na početku svojih karijera da pokažemo šta umemo i mislim da je to odskočna daska za naša dalja ulaganja i razvoj kao pevača – istakla je Dabić koja će otpevati baladu “Savršen kraj“.
Ona je rekla da joj je “velika čast“ što se njena kompozicija našla u užem izboru od 15 numera i da će se truditi da na najbolji mogući način prenese tu energiju. Velika očekivanja nema, ali bi volela, kako kaže, da ako zasluži se bar nađe u prvih pet.
Polufinale Beosonga 2013. zakazano je za 2. mart.
Povezana vest:  DOČEK NOVE 2011, Studio B prenosi doček ispred skupštine