Zbogom Brus Li

Koncert grupe ZBOGOM BRUS LI u subotu, 23. Februara u kafeu Kulturnog centra Inđija

Koncert grupe „Zbogom Brus Li“ održaće se u subotu, 23. februara, sa početkom u 22h.
Svirka će se održati u kafeu Kulturnog centra Inđija, a ulaz na svirku je slobodan.
Ovim koncertom, bend „Zbogom Brus Li“ obeležiće 20 godina rada, a u isto vreme će pomovisati i novi singl „Kokainka“, koji je urađen u duetu sa Nikolom Pejakovićem – Koljom. „Kokainka“ je prvi hit singl sa istoimenog aktuelnog EP-ja ove grupe, koji jeobjavila kuća Odličan Hrčak.
„Zbogom Brus Li“ je pank rok, post pank muzička grupa koja je nastala 1992. godine u Novom Sadu (Vojvodina, Srbija). Grupa „Zbogom Brus Li“ kombinuje pank rok muziku sa tradicionalnom vojvođanskom etno muzikom, dobijajući jedinstveni muzicki stil koji istorija popularne muzike beleži kao „pankburašku“ muziku. Ovakav Jedinstveni, pankburaški zvuk članovi benda dobijaju tako što sviraju klasične rok instrumente – gitara i bubanj, zajedno sa tradicionalnim vojvođanskim duetom – begeš (tradicionalni vojvođanski kontrabas) i tambura.
Pored snažnog etno ska – panka, koncerti grupe „Zbogom Brus Li“ su prepoznatljivi po melodičnim refrenima i višeglasnom pevanju a tekstovima kritikuju mnoge segmente našeg društva. Još jedna od karakteristika benda je šarolika odeća i obuća koja svakom nastupu daje poseban pečat. Ovako, šireći neobuzdanu pozitivnu energiju, „Zbogom Brus Li“ uvek obećavaju dobru zabavu i nikoga u publici ne ostavljaju ravnodušnim. Na većim koncertima ih prate pozorišna trupa Crna rupa, Tamburaški orkestar Pijane noći i duvačka sekcija (truba, trombon, sax).
U periodu od 1994. do 2000. godine „Zbogom Brus Li“ je bio veoma aktivan, svirajući uglavnom po Vojvodini, ostalim delovima Srbije, zemljama bivše Jugoslavije (Hrvatska, Makedonija, Slovenija), i Mađarskoj.
Od 2005. godine bend je ponovo aktivan i do danas je imao veliki broj nastupa na velikim festivalima, kao i bezbroj manjih ili većih koncerata u regionu i šire.

Povezana vest:  "Prijatelji Šabanu" se seli na Letnju pozornicu