oliver

USKORO U PRODAJI KOMPILACIJA „100 ORIGINALNIH PJESAMA“ OLIVERA DRAGOJEVIĆA!

Nakon što je box set kompilacija Miše Kovača ostvarila ogroman uspeh, tako što je bilo jedno od najprodavanijih izdanja u Jugotonu, Croatia Records vam donosi novu kompilaciju iz edicije „100 originalnih pjesama“, jednog od najboljih hrvatskih pevača, legendarnog Olivera Dragojevića.
Oliverova ‘fantažija’ traje od trenutka kada je s pet godina u ruke uzeo usnu harmoniku – svoj prvi instrument. Od tada do danas prošlo je više od pola veka, a čarolija Oliverove pesme ne da se nije ugasila, nego i danas bukti jednakim sjajem.
Ovaj box set, za koji je naslovni crtež napravio poznati hrvatski strip crtač Dubravko Mataković, sadrži 5 CD-a sa 20 pesama, odnosno 100 velikih pesama ovog kultnog pevača. Osim najvećih hitova kao što su „Moj lipi anđele“, „Trag u beskraju“, „Galeb i ja“, „Skalinada“, „Cesarica“, „Nadalina“, „Tko sam ja da ti sudim“, kompilacija sadrži i neke pesme koje nisu mogle često da se čuju, kao što su „Konoba“ kao i pesme „Volim je ludo“ koja do sada nije bila remasterizovana, a koju možete preslušati na stranici: www.crorec.hr/100
Pesma „Volim je ludo“ prvi put je objavljena 1975. godine na A strani singlice SY 22801, dok je na B strani bila pesma „Cesta sunca“ s kojom je Oliver nastupio na Opatijskom festivalu iste godine. Pesmu kompletno potpisuje Slobodan M. Kovačević, a Oliver je izvodi uz pratnju Zabavnog ansambla. Pesmu od danas možete čuti na Youtube kanalu Croatia Records ili preuzeti na radio.crorec.hr.
Oliver Dragojević već je godinama jedna od centralnih ličnosti hrvatske scene. Samo preslušavanje celog njegovog opusa ogroman je posao, a još je teže bilo među svim tim raskošnim pesama izdvojiti ‘samo’ 100 originalnih. Upravo zato smo jako ponosni na ovo izdanje, koje će svima pomoći da ‘utvrde gradivo’ o ‘kozmičkom Dalmatincu’.

Povezana vest:  Koncert u slavu ljubavi - Marko Nikolić 25. februara u klubu BitefArtCafe