casal4Koncert španske dive Luz Kasal u Grand kazinu Beograd

Španska diva Luz Kasal, prošlogodišnja dobitnica „Gremi“ nagrade za životno delo, održaće sutra uveče koncert povodom proslave petogodišnjice Grand kazina Beograd.
Kako je najavljeno, Grand kazino Beograd proslaviće petogodišnjicu poslovanja koncertom popularne španske pevačice za medije, poslovne partnere i saradnike.
Kasal je stekla svetsku slavu zahvaljujući muzici za film „Visoke potpetice“ Pedra Almodovara. Nedavno, ova umetnica je boravila u Beogradu kako bi uradila muzičke numere za nastavak filma „Montevideo, Bog te video“.
Španska pevačica započela je uspešnu karijeru nakon prvog albuma koji je snimila 1982.godine sa rok muzikom. Naredni njeni albumi su posvećeni elektronskim ritmovima. U to vreme njene najpoznatije pesme su: No Me Importa Nada (Baš me briga), Loca (Luda), Rufino i Te Deje Marchar (Pustiću te da odeš).
Kada je Almodovar ponudio da peva naslovnu numeru u filmu „Visoke potpetice“ prihvatila je izazov iako to nije njen žanr muzike. Njena interpretacija pesme postala je poznata širom sveta.
Kasal nastavlja uspešnu saradnju sa filmskom industrijom, napisala je naslovnu numeru za film „Začarana šuma“ i zajedno sa Pablom Gererom osvojila nagradu „Goja“ za najbolju pesmu. Takođe je sarađivala sa Alehandrom Amenbarom u filmu koji je nagrađen Oskarom „Mar Adentro“.
Proslavljena pevačica 2007. godine obolela je od raka dojke.Pored toga što je primala hemoterapiju nastupala je na dobrotvornim koncertima koji su bili posvećeni borbi protiv raka.
Tokom 2009.godine objavila je dvanaesti album. Bez obzira što joj je 2010. godine ponovo dijagnostikovan rak Kasal je bila na međunarodnoj turneji a njena fantastična karijera se nastavlja, album sa kompilacijama pesama „Buket ruža“ prodat je u šest miliona primeraka.
Kasal je nagrađivana brojnim priznanjima, među njima su: „Medal of Arts and Letters“ u Španiji i Francuskoj, dobila je „Zlatni ključ“ Pariza i Madrida kao i brojne muzičke nagrade u Španiji.

Povezana vest:  Reper Pitbul izdaje album na španskom