Siddharta__photo_by_JakaBabnikSiddharta preuzima MTV
Ovog petka 02.04, u 20:30 u emisiji TakeOver svoje omiljene spotove predstavljaju dobitnici MTV Best Adriatic Act nagrade, članovi slovenačke grupe Siddharta .
Grupa Siddharta je osnovana 1995. godine. Izabrali su ime po nazivu romana nemačkog pisca Hermanna Hessea. 1997, godine objavili su prvi album Id koji je dostigao platinasti tiraž – prodat je u više od 13.000 primeraka. Drugi album, Nord objavljen je 9. maja 2001. godine i dostigao je dupli platinasti tiraž. Nord je zvanično postao najbrže prodavani muzički proizvod u istoriji Slovenije. 2002. godine izašao je treći album Rh-. Samo u prvoj nedelji prodato je 10.000 primeraka ovog dugo očekivanog albuma, koji je dobio i englesku verziju. Skoro tri godine posle izlaska Rh-, Siddharta je snimila album Petrolea, zvučno i aranžerski prilično drugačiji album od njegovog simfonijsko zasnovanog prethodnika.
2005. godine su, prema sopstvenom priznanju, dobili najvažniju nagradu u karijeri, regionalnu MTV EMA, koja im je dodeljena na dodeli MTV EMA 2005. godine u Lisabonu.
Singl Vojna Idej kao i prva epizoda Siddhartine Sage objavljeni su u novembru 2008. Početak 2009. godine Siddharta je provela radno sa producentom Rossom Robinsonom u Americi. Ovaj producent je poznat po radu sa grupama: Korn, Slipknot, Sepultura, The Cure, Deftones, Machine Head, Soulfly, Norma Jean, At The Drive-In… U studiju u Los Anđolesu pripremaju materijale za novi album. Ubrzo je objavljen i novi video spot za pesmu Vojna Idej, a ponovo, u ograničenom tiražu od 1000 primeraka, objavljuju drugi singl sa Sage, Napalm 3.
Grupa Siddharta danas je jedno od najvećih imena na slovenačkoj muzičkoj sceni, kao i u celom regionu.
Povezana vest:  Grupa Def Lepard priprema prvi koncertni album