Beosong

Osam dama i Dušan Svilar u finalu Beosonga!

 

Na kraju prve polifinalne večeri festivala „Beosong 2013“ , koja je održana u studiju RTS-a u Košutnjaku, večeras je izabrano pet kompozicija koje će se sutra u finalu nadmetati za izbor predstavnika Srbije na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ koja će biti održana od 14. do 18. maja u Malmeu u Švedskoj.

Iskuljučivo SMS glasovima publike u finale su se plasirali – Saška Janković “Duga u tvojim očima“ (Slobodan Boban Petrović), grupa “Sky’s“ “Magija“ (Skaj Vikler), Dušan Svilar “Spas“ (Marko Đurašević Mahoni/Rastko Savić), Marija Mihajlović “Halo“ (Nikola Čuturilo/Boban Janković i Srđan Tanasković), “Moje 3“ – Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović sa numerom „Ljubav je svuda“ (Saša Milošević Mare/Marina Tucaković).

Povezana vest:  Egzit: Promoterku festivala napao taksista na aerodromu

Oni će sutra uveče na finalnoj večeri nastupiti navedenim redosledom. Publika je imala pravo da pošalje samo pet poruka sa jednog broja telefona, a glasanje je trajalo 10 minuta.

Polufinalno veče bilo je posvećeno našim mladim talentima, pa su tako predstavljeni kratkom biografijom i fotografijom bili – mladi plivač Velimir Stjepanović, bacačica koplja Tanja Dragić, fizičar Igor Pašti, glumica Bojana Novaković, harmonikaš Đorđe Davidović, talentovani fudbaler Matija Nastasić, mladi naučnici Mirko Đorđević i Milivoje Krvavac.

Povezana vest:  Taylor Swift zaista ima veliko srce

Domaćoj publici predstavljeni su i đak-pešak Mihailo Gvozdenović, vaterpolista Dušan Mandić, učenice Matematičke gimnazije Jelena Trišević i Tamara Šekularac, učenica pariskog univerziteta Sanja Beronja, violinistkinja Una Stanić, atletičar Emir Bekrić i mladi teniseri Nikola Milojević i Laslo Đere.

U revijalnom delu nastupili su neki od finalista ovogodišnje, četvrte sezone šou programa “Ja imam talenat“, među kojima je bila i pobednica Katarina Kovačević.

Povezana vest:  Na Svetski dan borbe protiv Side u Novom Sadu biće održan šesti Pozitivan koncert

Voditeljka programa bila je Maja Nikolić, a radio-voditelji Gorica Nešović i Dragan Ilić razgovarali su u “Čekaonici za Malme“ sa takmičarima.

Polufinalno veče bilo je direktno prenošeno putem RTS-ovog Prvog kanala, kao i HD i satelitskog programa.