Supernatural 2013Sedmi „Supernatural“ festival 21. aprila

Sedmi „Supernatural“ festival održaće se 21. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu, najavili su danas organizatori.
Pored ekološkog, festival ove godine ima i humanitarni karakter, te će tako svi posetioci koji ponesu nepotrebnu garderobu, moći na festival da uđu besplatno, a prikupljena odeća biće donirana Crvenom krstu Beograda.
Za sve koji odluče da ne recikliraju, na kapijama festivala ulaznica će koštati 400 dinara.
Festival će kao i do sada imati bogat muzički, ekološki i program za najmlađe. U okviru zelene pijace i zelene učionice predstaviće se veliki broj organizacija, izlagača i predavača.
Supernatural park, prostor na kome će se festival održati drugu godinu za redom, je projekat „Supernatural pokreta“, koji je započet prošle godine u saradnji sa opštinom Palilula.
Nekadašnja divlja deponija građevinskog šuta pretvorena je u park sa idejom da se ovaj prostor vrati prirodi i da Beograđani dobiju još jednu zelenu oazu na Dunavu.
Snimljen je i film „Supernatural park, od deponije do parka“ koji prikazuje aktivnosti pokreta „Supernatural“ u 2012. godini, sa akcentom na formiranje parka na Adi Huji.
Sledeće sedmice biće objavljeno ime prvog izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju „Supernaturala“.
Prošlogodišnja manifestacija, na kojoj su učestvovali „Zemlja Gruva“, „Gušti“, „Sharks, Snakes & Planes“ i Duško Gojković, posetilo je više od 7.000 posetilaca.
Festival „Supernatural“ pokrenut je 2007. godine sa ciljem da se obeleži Svetski dan planete Zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. U međuvremenu prerastao je u vodeći ekološki pokret u zemlji, koji se tokom čitave godine bavi projektima iz ekologije, kulture i edukacije.

Povezana vest:  Hamilton i Šerzinger raskinuli nakon četiri godine