EsmaLozano 3 foto Marko MarinkovichMakedonija u Evropu ipak šalje Esmu Redžepovu

Esma Redžepova i pop-pevač Vlatko Lozanoski, predstavljaće Makedoniju na takmičenju za Pesmu Evrovizije, javili su večeras makedonski mediji.
Posle neuspešnog pokušaja s pesmom „Imperija“ koja je izabrana, a zatim, zbog niza negativnih ocena, povučena iz takmičenja za Pesmu Evrovizije, večeras je u Skoplju promovisana nova pesma.
To je „Pred da se razdeni“ (Pre svitanja) koju, uz Vlatka Lozanoskog, na romskom jeziku peva „kraljica romske muzike“ Esma Redžepova, a autor je njen sin Simeon Anastasov.
Esma Redžepova je pevala i pesmu koja je povučena.
Ona je za skopski list „Nova Makedonija“ izjavila: – Do sada u 55-godišnjoj karijeri nisam doživela da mi neko vrati pesmu, kao što je bio slučaj sa ‘Imperijom’ koja mi se, ruku na srce, više dopadala, ali za sve ima prvi put.
-Ipak i interpretacijom ‘Pre svitanja’ moćiću da evropskoj javnosti pokažem deo svojih vokalnih kvaliteta – kazala je Redžepova koja je rekla i „da se nada velikoj podršci mnogobrojnih obožavalaca i poštovalaca iz cele Evrope“.
Pesma „Imperija“ je povučena iz takmičenja za Pesmu Evrovizije, pre svega zbog negativnih reakcija iz Grčke na korišćenje Aleksandra Makedonskog u TV-spotu za tu pesmu i drugih aluzija na antričku istoriju.
Makedonska radio televizija (MTV) je po povlačenju već odabrane pesme, bila dužna da do 18. marta dostavi novu, kompletno završenu pesmu koja će je predstavljati na takmičenju za Pesmu Evrovizije, 14-18. maja u Malmeu, Švedska.

Povezana vest:  Josipa Lisac u Sava centru nastupa 14, februara, na svoj 70. rođendan!