panri zg

UNPLUGGED PARNI VALJAK ODUŠEVIO ZAGREBAČKU PUBLIKU

Osamnaest godina nakon legendarnog koncerta u ZeKaeM-u, Parni valjak održao je još jedan koncert za pamćenje. Unapred rasprodata Mala dvorana Doma sportova u Zagrebu obećavala je odličnu atmosferu, a upravo tako je i bilo. S prvim taktovima pesme „Sjaj u očima“ publika je pevala s Akijem, a publiku nije trebalo nagovarati ni u ostalim bezvremenskim hitovima – „Moja je pjesma lagana“, „Neda“, „Prokleta nedjelja“, „Ivana“, „Uhvati ritam“ i mnogim drugima koji su obeležili brojne generacije. Publika bliža godinama članovima Parnog valjka, ali i neki novi klinci posebno su razveselili Akija koji je te večeri prštao od energije, šalio se s Husom na račun vlastitih godina, silazio među oduševljenu publiku i kao pravi domaćin na sceni brinuo se za odličnu komunikaciju s jedne i druge strane pozornice. Unplugged koncert Parnog valjka dodatno su začinili gudači i Neven Frangeš kao gosti u nekoliko pesama dok su Mladen Ilić na udaraljkama i Dado Marinković na bubnjevima imali prilike dodatno pokazati svoje sviračke sposobnosti.
Iako u puna dva sata svirke i dva bisa nisu uspeli da otpevaju sve pesme koje je publika očekivala, Parni valjak je oduševio i izmeenjenim aranžmanima, pa je tako npr. salsa ritam pesme „Jesen u meni“ mnoge naveo na ples, a romantična atmosfera upotpunjena mnogobrojnim svetlima koja su dolazila s pozornice nalik dnevnom boravku, ali i iz publike, dodatno je raznežila brojne parove koji su zagrljeni, pevali s besprekornim Akijem.
Posebno emotivna bila je za Akija pesma „700 milja od kuće“ kojom se prisetio jednog davnog poziva nakon kojeg je seo na voz i započeo svoju životnu avanturu s Parnim valjkom koja traje više od 30 godina.
Uz sjajno raspoložene muzičare, zagrebačka publika dobila je još jedan koncert o kojem će se pričati.

Povezana vest:  EXIT 2010, Treći dan Egzit festivala

PHOTO: Dunja Dopsa