gregorian-foto„Gregorian“ sutra u Sava centru

Britansko-nemačka scenska atrakcija „Gregorian“ održaće sutra koncert u Sava centru, u okviru svetske turneje kojom promovišu novi album „Epic Ćants“.
Biće to njihov drugi nastup u Srbiji, nakon što su pre dve godine, na istom mestu pobrali ovacije.
Popularni hor u pratnji vrhunskih muzičara, uz veoma složenu produkciju, kao planetarno atraktivnu celinu, osmislio je Frenk Peterson, tvorac i osnivač grupe „Enigma“, ali i producent istaknutih umetnika kao što su Plasido Domingo, Ofra Haza, Sara Brajtman, Andrea Bočeli i drugi.
Nakon nekoliko desetina miliona prodatih albuma sa „Enigmom“, pre nepune dve decenije Peterson je osnovao hor koji izvodi pop i rok hitove u gregorijanskom kanonskom pevanju.
Solistkinja je Amelija Brajtmen, sestra Sare Brajtmen, a publici će se predstaviti i Eva Mali.
Izvođenje hitova grupa „Led Zeppelin“, „The Beatles“, „Metallica“, „New Order“, „U2“, „Green Day“ u jedinstvenim aranžmanima ovom sastavu donelo je veliki uspeh kod publike, zbog čega na ovoj turneji imaju više od 100 koncerata u nekim od najvećih arena i dvorana u Evropi.
Aktuleni, 12. po redu, studijski album „Epic Ćants“ obuhvata pesme iz blokbastera „Gospodar prstenova“, „Betmen“, „Titanik“, „Džejms Bond“.
Na repertoaru će se naći obrade numera „My Heart Will Go On“ (Selin Dion), „Live and Let Die“ (Pol Makartni), „Against All Odds“ (Fil Kolins), „Kiš From a Rose“ (Seal), „Coquest of Paradise“ (Vangelis) i „Now We Are Free“ iz ostvarenja „Gladijator“, a sve dopunjeno insertima iz filmova.
Hor je nedavno na koncertu u Berlinu prikazao veoma složenu produkciju, sa dosta pirotehnike, svetlosnim efektima, posebno tokom pesama „Engel“ grupe „Rammstein“ i „Kashmir“ (Led Zeppelin), koju u duetu pevaju Brajtman i Mali u pratnji osmočlanog hora i osmočlanog benda.
Ulaznice se prodaju po cenama od 2.200, 2.600 i 2.900 dinara.

Povezana vest:  Rihanna: Želim dete s Chrisom