justin-bieber-2013-tourNorveške škole pomerile ispite zbog Biberovog koncerta

Škole u Norveškoj pomerile su ispite kako se ne bi poklopili sa održavanjem koncerta tinejdžerske zvezde Džastina Bibera u toj zemlji.
Kako prenosi AFP, odluka o pomeranju datuma ispita, doneta je kako bi se izbeglo da učenici, fanovi mladog kanadskog pevača, odsustvuju sa nastave zbog koncerta.
-To je žalosno, ali smatrali smo da je bolje da pomerimo ispite kako bismo izbegli problem – kazao je Roar Asen, direktor jedne srednje škole u Alesundu, na zapadu Norveške.
Pet škola u tom gradu odlučilo je da umesto 16. i 17. aprila, kada Biber treba da održi dva od tri zakazana koncerta u norveškoj prestonici, ispite za oko 500 učenika pomeri nedelju dana ranije.
-Odluku smo doneli pre tri ili četiri meseca kada smo saznali da je veliki broj učenika kupilo karte za concert – objasnio je Asen, dodajući da se ne radi o uspostavljanju bilo kakvog „presedana“.
Džastin Biber (19) je prošle godine izazvao pravi stampedo u Oslu kada se nekoliko hiljada fanova sjurilo u grad da bi videlo svog idola, što je izazvalo haos u kom je povređeno 49 dece.

Povezana vest:  THE SPECTRUM:Serbia Color Festival stiže u Rumu!