beyonce-jay-z-cubaKongres: Ko je pustio Bijonse na Kubu

Dva republikanska člana američkog Kongresa zahtevala su da im se objasni po kom osnovu R&B zvezda Bijonse i njen suprug Džej Zi borave na Kubi.
Kako prenose strane agencije, Ileana Ros-Lehtinen i Mario Diaz-Balart, predstavnici Floride, poslali su direktoru Ođeljenja za kontrolu stranih sredstava Adamu Subinu pismo u kojem traže informacije o vrsti dozvole koje je slavni muzički par dobio za putovanje na karipsko ostrvo, koje je već decenijama pod američkim sankcijama.
-Kao što znate, američki zakon striktno zabranjuje turistička putovanja na Kubu – piše u poruci dvoje kongresmena, koji podsećaju da je vlada u Havani na američkom spisku onih koje „sponzorišu terorizam“ i „krše ljudska prava“.
-Od američkih dolara potrošenih na kubanski turizam direktno se finansira mašinerija brutalnog ugnjetavanja kubanskog naroda – ističu Ros-Lehtinen i Diaz-Balart.
Bijonse i Džej-Zi proslavili su svoju petu godišnjicu braka na Kubi, gde je njihov dolazak izazvao ogromnu pažnju kod lokalnog stanovništva.
Tokom boravka u Havani, obišli su brojna istorijska mesta u starom delu grada koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine. Tom prilikom su se slikali, razgovarali sa meštanima i ručali u obližnjem restoranu.
Američkim državljanima nije dozvoljeno da posećuju Kubu, osim ako nemaju specijalnu dozvolu američke vlade.

Povezana vest:  Vaya Con Dios - rasprodat parter, otvara se nivo 400