jarboliNeurotični i glasni Jarboli sutra u Beogradu

Vokalno-instrumentalni sastav Jarboli, koji se pre nekoliko dana oglasio novim singlom i spotom „Zabluda“, održaće sutra uveče (19. april, 20:00) koncert u Božidarcu u Beogradu, koji najavljuju kao „uzbudljivo, živo, neurotično, glasno i neposredno rokenrol iskustvo“, na kome nameravaju da sviraju i neke veoma stare pesme u novim aranžmanima.
„Danas je Božidarac zahvaljujući projektu ‘Vračar Rocks’ ponovo postao aktuelan kao koncertni prostor što je, uz naše lične sentimente, više nego dovoljan razlog da posle 17 godina ponovo zasviramo tu. Za ovu priliku ćemo doneti odgovarajući razglas i bogatiju rasvetu da sve bude tip-top“, kaže gitarista i pevač Boris Mladenović.
Ulaznica za koncert Jarbola u Božidarcu, koji se održava u okviru serijala „Vračar Rocks“, u pretprodaji je 500 dinara, i može se naći u Felix Shop-u (TC Sremska) i Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska). Na ulazu cena karte biće 700 dinara. Nabavite ih na vreme!
Predgrupa Jarbolima 19. aprila u Božidarcu biće psihodelični elektro pop duo Ti iz Beograda koji se nedavno oglasio prvim singlom „Da ti želim dobra jutra/Koliko dana“.
„Jarboli su uvek pažljivo birali predgrupe za nastupe i smatram da smo uglavnom uspevali da kroz svoje nastupe prikažemo prave stvari u pravo vreme. Tako su kao još neafirmisana imena uz Jarbole nastupali Lira Vega, Repetitor i Kriške. Grupa Ti je potpuno odlična neafirmisana grupa i ovo je pravi trenutak da se na njih obrati pažnja“, objašnjava Mladenović.
Božidarac je važno mesto u životu grupe Jarboli, jer je veći deo njihovog prvog izdanja, samizdat kasete „Čizmanoga“ snimljen ovde na koncertnom dočeku Nove 1996. godine, a par meseci kasnije na istom mestu beogradski bend je napravio prvi veći samostalni koncert.
Jarboli su pred koncert u Božidarcu objavili „Zabludu“, singl koji se ne nalazi se na albumu „Zabava“, a Mladenović opisuje spot kao „malu i uzbudljivu bezbudžetnu avanturu u oblasti psihodeličnih vizuelnih iskustava“.

Povezana vest:  Kazalište sa komandosima na Tašmajdanu