River Stage

Nišville jazz festival prinuđen da odustane od besplatnog programa, ukida se Šabanov stejdž!

Nišville jazz festival je odlučio da ove godine ne organizuje besplatni uvodni program – mini festival „Prijatelji Šabanu“. Razlog tome je, po rečima direktora Nišvila Ivana Blagojevića, apsolutna nezainteresovanost sponzora i donatora.
Blagojević podseća da je Nišville prošle godine napravio značajan gubitak organizacijom dvodnevnog festivala posvećenom kralju romske muzike u amfiteatru kod spomenika Šabanu Bajramoviću. Ove godine Nišville ima ozbiljnih problema sa prikupljanjem sredstava (ugovorena je tek jedna trećina budžeta, a uplaćen svega jedan milion dinara!!!!), pa festival više ne može da se upušta u rizik da ovaj program organizuje iz sopstvenih sredstava, jer para trenutno nema ni za kupovinu avio karata za učesnike glavnog programa. Ni jedna nevladina organizacija, a ni grad nisu pokazali interesovanje da ova značajna umetničko turistička manifestacija opstane.
Nišville je ove godine, po savetu gradonačelnika, konkurisao projektom za sredstva Uprave za privredu i održivi razvoj, ali je naišao na nepremostivu prepreku, odnosno na Zakon o javnim nabavkama, koji predviđa minimum tri ponude za svakog izvođača – koji po logici stvari, zastupa samo jedan menadžment!!!!
Inače, ranije je planirano da ove godine festival na River stejdžu – koji je i svojevrsna promocija tolerancije – traje tri dana: 12, 13. i 14. avgusta uz učešće 9 bendova iz 6 zemalja.

Povezana vest:  CARLY RAE JEPSEN, FUN. I RITA ORA PRVI PUT NASTUPAJU NA DODELI “2012 MTV EMA”