HalftonesVVhileMnjenjeKoncert beogradske grupe VVHILE / HALFTONES / MNJENJE u Domu omladine

U Klubu Doma omladine će u petak, 26. aprila od 21h biti održan zajednički koncert tri beogradske grupe: VVhile, Halftones i Mnjenje. Predstavnici najnovije generacije alternativnog rock zvuka sa asfalta velegrada predstaviće nam svoju muziku. Grupa VVhile postoji od aprila 2011. godine, a čine je Stevan Ćirović i Andrija Spičanović: „Krenuli smo kao duo, razmišljajući o uvođenju trećeg člana. Međutim, od te ideje smo ubrzo odustali, uvidevši prednosti i lakoću funkcionisanja kao dvojac.
Ideja je bila da to bude bazični 1-2-3 punk prožet pop melodijama, što je bila potpuna suprotnost onome što smo do tada svirali sa našim prethodnim bendovima koji su upravo u to vreme prestali da postoje. Andrija je bio u Cut Self Not koji su svirali usložnjeni math rock, ja sam bio u Jaibo! koji je svirao kompleksni hardcore punk prožet psihodeličnim rock-om sedamdesetihih. Ali, potreba za komlikovanjem svega čega se dohvatimo je prevladala osnovnu ideju, tako da smo ubrzo od dvominutnih pesama došli do stvari koje traju i do nekoliko puta duže. Danas sve to zvuči kao gomila melodija i buke naslaganih u slojeve koji stvaraju prijatnu atmosferu, u isto vreme izazivajući fizičke reakcije poput vrtoglavice ili nagona za povraćanjem. Sve je začinjeno rastapajućim vokalima i ritmovima koji variraju od skoro transcendentalno hipnotičkih do vrlo eksplozivnih i agresivnih,“ kaže Stevan.
Suzana Sumrah (Halftones) muziku svog benda opisuje kao taktilnu, a o saradnji sa VVhile i Mnjenje ističe: „Retko se dešava da dva benda čiji se članovi nisu do tada poznavali niti družili tako brzo shvate i svojom muzikom oduševe jedni druge, kao što je to bio slučaj sa nama i VVhile. Upravo ovo se desilo sredinom prošle godine i do sada smo zajedno svirali dva puta, na opšte zadovoljstvo. Mnjenje je novi bend, naši stari ortaci, odlični muzičari i sve ovo je prirodna simbioza,“ objašnjava Suzana, dok Stevan (VVhile) dodaje: „Ta ljubav je postala još intenzivnija od kada su se Halftones-ima pridružili naši prijatelji Bruno i Filip, sa kojima delimo istoriju sviranja u našim predhodnim bendovima. Što se tiče Mnjenja, od trenutka kada su se oformili sa nestrpljenjem smo čekali kada će krenuti sa koncertima i sada, kada je taj čas došao, zadovoljstvo nam je što ćemo svirati zajedno.“
Predstojeći nastup u Domu omladine Stevan (VVhile) ovako opisuje: „Mnjenje, Halftones i VVhile ‒ skoro kao Earth, Wind and Fire.“ Suzana (Halfftones) se nadovezuje: „Očekuje vas dva sata muvanja, histerije i seksa.“
U narednom periodu, grupu VVhile očekuju brojne svirke: „Posle koncerta u Domu omladine, već sutradan nas možete čuti u mnogo intimnijoj atmosferi MKC Kombinata u kome sviramo zajedno sa mađarskim bendom Sad Kolibries, sa kojima smo već imali priliku da sviramo u Budimpešti. Nakon toga slede koncerti u Zagrebu, Rijeci, ponovo Beogradu, pa onda verovatno neka letnja pauza, nadamo se sa nastupima na festivalima,“ navodi Stefan.
Planovi benda Halftones u narednom periodu vezani su, pre svega, za snimanje spota, kao i novo izdanje: „Nastupamo onoliko koliko možemo u ovom gradu, a da mislimo da je povod i društvo oko nas zadovoljavajuće. Ništa po svaku cenu. Sviraćemo više i polako ćemo širiti naš radijus kretanja kako se bude širilo i saznanje o nama. Čeka nas snimanje spota i albuma u junu, te koncerti u Londonu u septembru,“ zaključuje Suzana Sumrah.
VVhile trenutno završavaju snimanje prvog albuma koji bi trebalo da izađe do kraja leta: „Nakon toga, planiramo što više koncerata i snimanje još jednog mini izdanja. Takođe, trenutno iščekujemo reizdanje našeg prvog singla VVhile is Vanity na američkoj etiketi Dirt Cult Records,“ završava Stevan Ćirović.
Cena ulaznice je 300 dinara.

Povezana vest:  Lejdi Gaga strahuje od lošeg uticaja Merkura