Fame Psy

 

Psy postao stripski junak

Priča o senzaciji iz Južne Koreje, reperu Psyju i njegovom globalnom uspehu koji je postigao uz pomoć numere „Gangnam Style“ ovekovečena je u stripu „Fame:Psy“.
Strip koji se od danas nalazi u prodaji u SAD i Južnoj Koreji fokusira se uglavnom na numeru „Gangnam Style“ koja je odvela Psaja u sam centar svetske slave, a spot za numeru postao je najgledaniji video na kanalu Ju tjub sa preko 1,5 milijardi pregleda, prenele su agencije.
„Da li je on pao sa neba? Da li se izdigao iz središta zemlje?“, ovim rečima počinje strip, sa ilustracijama Psaja koji igra svoj poznati „konjski ples“.
„Bio je kraj leta 2012., kada je malo poznati azijski reper postavio svoj spot na Ju tjub, a on je doživeo eksploziju popularnosti“, nastavlja se priča o Psaju na stripu od 26 stranica koga je objavio američki izdavač „Bluvoter prodakšns“ i južnokorejska firma „able“.
Takodje, u stripu je obuhvaćen i period kada je Psy imao samo karijeru u Južnoj Koreji, o počecima pravljenja spota i konjskog plesa, slavi koja je usledila, a uključuje i scene kada Psy uči Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki Muna da igra popularni ples i konjski ples u izvodjenju predsednika SAD-a Baraka Obame.
Priča se završava sa izdavanjem Psyajevog novog spota „Gentleman“ koji je izašao u javnost prošlog meseca. Video ima oko 260 miliona pregleda na Ju tjubu nakon što je oborio prethodni rekord u pregledima u prvom danu postavljanja na taj kanal, a zauzeo je peto mesto na Bilbordovoj Hot 100 listi prošle nedelje.

Povezana vest:  Roditelji Bijonse oduševljeni unukom