mikser konkurs

IZABRANO 20 BENDOVA ZA NASTUP NA CONVERSE GET DIRTY STAGEU

Na konkurs za mlade bendove, „Soundtruck“ Mikser festivala 2013, prijavilo se više više od 80 bendova iz regiona. Žiri u sastavu: Branislav Radojković, muzičar (Srbija), Georgi Šareski, muzičar (Makedonija), Slobodan Nešović Loka, izdavač (Srbija) i Vladimir Đorđević, muzički urednik Mikser festivala (Srbija) odabrao je njih 20, koji će nastupiti na Mikser festivalu.
Najbolji utisak na žiri ostavili su: Auf Wiedersehen, Sinestezija, Gnjile, Enromna Blajsna, HiQulus, Greenfingers, Quarterbuz, Freaky Fight For Freedom, Dot the Eye, Ego, Itch, Pop Star, Saspekti, Foreplay i Plišani Mališan (Srbija), EkeBuba i Mangora (Hrvatska), Supersunset (Slovenija); The Immigrants (Mađarska) i WOPS (Bugarska). Izabrani bendovi će u okviru programa „Soundtruck“ nastupiti na Converse Get Dirty stage-u Mikser festivala od 28. maja do 2. juna 2013. godine.
Pored Conversea, koji će kroz Get Dirty stage drugu godinu za redom biti deo Mikser festivala i podržati nove muzičke talente regiona, „Soundtruck“-u se priključila i diskografska kuća Mascom Records, koja će objaviti kompilaciju najboljih bendova po oceni žirija i publike na festivalu, a pobedniku obezbediti izdavačku podršku u vrednosti od milion dinara, koja podrazumeva album, studio i producenta, regulisana autorska prava, kao i medijsku promociju i digitalnu distribuciju.
Osamnaest bendova će nastupiti u okviru programa „Soundtruck“ – na Converse Get Dirty kamionu-bini sa profesionalnim razglasom, koji će biti stacioniran na uglu ulica Mostarske i Braće Krsmanović, dok će dva benda biti deo programa „Mad Hatter Sessions“ u Mikser House-u. Ulaz na koncerte izabranih bendova, kao i ostali programi Mikser festivala, su besplatni.

Povezana vest:  Fanovi na sceni sa Bijonse na Super Boulu