Michael Jackson 52 GRAMMYNova optužba protiv Majkla Džeksona

Australijski koreograf Vejd Robson pokrenuo je krivičnu prijavu protiv američkog pevača Majkla Džeksona, preminulog 2009. godine, zbog „seksualnog zlostavljanja dece“, čime je izazvano nezadovoljstvo obožavalaca „kralja popa“ koji smatraju da su te optužbe „jadne i uvredljive“.
Prijava je predata 1. maja u sudu u Los Anđelesu, prenosi danas list Los Anđeles tajms. Robson u prijavi traži obeštećenje.
Tokom 2005. godine, za vreme drugog suđenja, Robson je rekao da ga Džekson nikad nije pipnio, dok je kao adolescent živeo na ranču zvezde.
-Majkl Džekson je bio čudovište i svi u svojim srcima to znaju – rekao je Robsonov advokat Henri Gredstajn, i dodao da je Robson prošle godine zbog toga patio od depresije.
-Potonuo je zbog stresa i seksualne traume koje su mu se desile tokom sedam godina dok je još bio dete -dodao je advokat.
Džeksonov advokat Hauard Vajcman izjavio je da je optužba „jadna I uvredljiva“.
-Dečko je svedočio najmanje dva puta pod zakletvom poslednjih 20 godina i rekao u brojnim izjavama da mu Majkl Džekson nije nikad učinio nešto nepristojno – rekao je Vajcman.
-Danas, skoro četiri godine od njegove smrti, pojavljuje se ta jadna i veoma neuverljiva optužba. Siguran sam da će to i sud uvideti – dodao je Džeksonov advokat.
Džekson je nekoliko godina bio sudski gonjen zbog seksualnog zlostavljanja dece, ali je oslobođen optužbe na sudu 2005. godine.
Međutim, Džekson posle suđenja više nije mogao da povrati istu popularnost i preminuo je 25. juna 2009. godine u 50. godine od prekomerne doze propofola, snažnog anestezika koji je koristio za spavanje.

Povezana vest:  50 cent na proleće u Velikoj Britaniji