SH Serbia-11Pet dana do početka Evrosonga

Odbrojavanje do početka 58. Pesme Evrovizije je počelo. Samo još pet dana ostalo je do prve polufinale večeri i prvog prenosa Evrosonga ove godine.
Delegacija Srbije je već četvrti dan u Malmeu gde se svaki trenutak provodi u radnoj atmosferi koja je užurbanija neposredno uoči same završnice ovogodišnjeg festivala za najlepšu pesmu Evrope. Dan uoči druge javne probe i pres konferencije „Moje 3″, Mirna, Nevena i Sara pozvale su još jednom srpsku dijasporu da glasa za njih u direktnom uključenju u emisiju „Srbija na vezi“ (RTS SAT) ispred Malme Arene.
U emisiji „Srbija na vezi“ Satelitskog programa RTS koju je večeras uređivala Jelena Đorđević -Popović , predstavnice Srbije pozvale su sve one koji to mogu i žele da ih podrže tokom polufinalne večeri 14. Maja slanjem SMS -a, koji će u zbiru jednako koliko i glasovi žirija odlučiti prvih 10 finalista Pesme Evrovizije.
– Za Srbiju u prvom polufinalu Evrosonga mogu da glasaju TV gledaoci iz sledećih zemalja: Velika Britanija, Švedska, Italija, Danska, Hrvatska, Ukrajina, Holandija, Austrija, Slovenija, Estonija, Rusija, Litvanija, Irska, Belorusija, Crna Gora, Belgija i Moldavija- rekla je pored ostalog Duška Vučinić, izvršni direktor projekta Pesma Evrovizije za Srbiju i napomenula da 14. Maja naša dijaspora preko nacionalnog emitera Evrosonga u svojoj zemlji može da sazna tačan broj za glasanje, i tom broju da doda broj „16″- redni broj nastupa „Moje 3″.
Osnovni cilj, a svakako najvažniji korak ka daljem plasmanu „Moje 3“ na Evrosongu je, kako su to nekoliko puta same izjavile Mirna, Nevena i Sara, je ulazak u finale koje je u subotu 18. maja.
Podsećamo da će brojevi za glasanje u zemljama koje to mogu da učine prvog polufinala, kao i svake godine biti transparentni i na zvaničnom sajtu RTS-a u podsajtu „Pesma Evrovizije“, kao i na SAT RTS 14. maja , a potom za sve učesnike finala i 18. maja kada je finale.
Redosled nastupa u finalu biće poznat do 17. maja u 3 sata ujutru. Pre toga, obaviće se preliminarni žreb finalista, čime će se odrediti u kom delu večeri nastupaju takmičari. Posebnim žrebom, biće određen redosled nastupa članova „Velike petorke“-12. maja na konferenciji za novinare. Već je poznato da će domaćin – predstavnik Švedske u nastupiti 16. u finalu.

Povezana vest:  Šer najavila novi album