Depeche Mode 1Otkazan koncert „Dipeš moda“ u Istanbulu, u Beograd dolaze

Organizatori beogradskog koncerta grupe „Dipeš mod“ (Depeche Mode) saopštili su da je večerašsnji nastup čuvenog sastava u Istanbulu otkazan zbog incidenta koji je bio van kontrole menadžmenta i organizatora, ali da se njihov dolazak u Beograd ne dovodi u pitanje.
Članovi benda će u Beograd sleteti sutra u popodnevnim satima kao što je ranije najavljeno i održaće koncert na Ušću u nedelju, 19. maja prema planu.
Njihov nastup u Istanbulu otkazan je, kako je navedeno, zbog blokade na bugarsko-turskoj granici od strane bugarskih vozača kamiona.
Tim povodom „Dipeš mod“ su dali zvaničnu izjavu, kojom garantuju da se turneja nastavlja po planu, a sledeća stanica je upravo Beograd.
„Dipeš mod“ sa žaljenjem obaveštavaju da je koncert u Istanbulu večeras otkazan, zbog situacije koja je u potpunosti van kontrole menadžmenta i benda. Blokada bugarskih kamiona na granici između Bugarske i Turske sprečila je da kamioni sa produkcijskom opremom benda pređu granicu i uđu u Tursku, što je izazvalo otkazivanje koncerta“, stoji u izjavi.
Kamioni su se vratili i zaputili ka Beogradu, gde će stići i pre planiranog roka.
Bend je naveo da je u pitanju poseban incident koji je izazvao otkazivanje koncerta i ne postoji nikakav problem koji bi uticao na druge koncerte na turneji, koja će teći po planu.
„Bend se raduje svom prvom dolasku u Beograd“, dodali su.
Pripreme za spektakl na Ušću su uveliko u toku, a veliki broj fanova već pristiže iz svih delova sveta.

Povezana vest:  Četvrt veka prošlo od drugog Bajaginog albuma