depeche-mode-electronic-beats-markus-nass

Dipeš mod u Beogradu nastupio pred oko 30.000 posetilaca

Britanska grupa Dipeš Mod održala je večeras na beogradskom Ušću izuzetno kvalitetan i dobro ozvučen koncert pred oko 30.000 ljudi koji su na njega čekali pune četiri godine, nakon što je koncert te grupe bio otkazan. Nastup Dipeš mod počeo je u 20.50, desetak minuta pre nego što su ga mnogi očekivali pa je tokom izvođenja prvih pesama publika još ulazila.
Dipeš mod su u Beogradu predstavili novi 13. studijski album „Delta Maćine“ (2013) i publika je pesme sa tog, u muzičkoj štampi dosta hvaljenog ostvarenja, dobro prihvatila. Osim toga, grupa predvođena pevačem Dejvom Ganom izvela je takođe hitove sa većine svojih albuma, a naglasak u zvuku više je bio na gitarskom rok zvuku nego na elektronici, po kojoj su Dipes mod i postali poznati.
Grupa je svirala gotovo potpuno iste pesme kao na prethodni koncertima sa ove turneje, sa jednim izuzetkom koji je najverovatnije bio posledica niza tehničkih grešaka koje su ometale bend u izvođenju pesme „Barrel of a Gun“. Nakon ovih problema usledila je kraća pauza, i Dipeš mod su uz izvinjenje počeli da sviraju pesmu „Only When I Lose Myself“. Vrhunci koncerta bili su ogromni hitovi „Enjoy the Silence“ , „Personal Jesus“ i „Just can’t get enough“ .
Koncert je imao jedan bis sa pet pesama i završen je pesmom „Never Let Me Down Again“. Koncert je trajao dva sata i 15 minuta.

Povezana vest:  Pekinška patka sutra u SKC-u