murderdollspromoObnovljeni Murderdolls snimaju novi album
Autor Vensdej 13 i bubnjar horor pank hevi metal grupe Slipnot Džoi Džordison obnovili su zajednički projekt Murderdols i u studiju u Los Anđelesu snimaju novi album, javili su svetski mediji koji prate savremenu muziku.
-Ovo nije povratak, ovo je osveta. Današnja muzička scena dosadna je i buđava kao i 2002. godine, kada smo prvi put pokrenuli bend. Ovoga puta, svi su neprijatelji. Nemamo ništa da izgubimo niti hoćemo bilo šta da dokažemo – objašnjavaju Vensdej i Džordison razloge obnavljanja grupe.
Planirano je da se nova ploča pod nazivom „Vimin end čildren last“ pojavi u avgustu i posle toga bi usledili nastupi širom sveta, pošto je Slipknot završio svetsku turneju, a Vendsej je obustavio svoj poslednji, manje uspešni, projekt Ganfajer 76.
Džordison, koji spada u sam vrh hevi metal bubnjara, u Murderdolsima svira gitaru, pa dvojac za snimanje albuma nije morao da angažuje druge muzičare, a kao gosta su pozvali gitaristu Mika Marsa, člana Motli kru. Najavljuju da će na novom albumu biti zastupljen zvuk „od Sanset stripa do Slejera“.
Murderdols su 2002. godine izdali jedini album „Bijond d veli of Murderdols“ sa kojeg su se izdvojile numere „Die my bride“, „Graverobbing U.S.A.“, „Dawn of the Dead“, „Kill Miš America“ i „197666“, obrada pesme Bilija Ajdola „White Wedding“, kao i njihov najveći hit „I Love to Say Fuck“.
-Deca dolaze na naše koncerte jer znaju da će se dobro provesti. Ništa više od toga. Današnja muzika neizmerno je dosadna, dosta nam je tipova u majicama, farmerkama i patikama koji sviraju dosadne, spore i glupe pesme – govorili su tada Vensdej 13 i Džordison, uz isticanje da u Murderdolsima „niko nije imao nesrećno detinjstvo i teške depresije“.
Većina hitova Murderdolsa zapravo su numere koje Vensdej pisao za  svoju prethodnu grupu, Frankenštajn dreg kvins from plenit 13 (Frankenstein Drag Queens from Planet 13), a koje su u saradnji sa Džordisonom dobile novu, kvalitetniju produkciju, kao i izvođenje.
Samouki gitarista Vendsej 13, čije je pravo ime Džozef Pol, rođen je 1976. godine u Šarlotu, u američkoj saveznoj državi Severna Karolina, gde i danas živi, odbijajući da se preseli u svetsku prestonicu industrije zabave Los Anđeles, za koji tvrdi da je grad prepun lažova i bezosećajnih licemera.
Njegovi najznačajniji uzori su Kis, Alis Kuper, Motli kru i Ramons, ali i Slejer u poslednje vreme, a obožava i jeftine horor filmove, u kojima nalazi inspiraciju za muziku, najčešće opisivanu kao „susret Misfits i Motli kru“.
Džordison, rođen 1975. godine, odrastao je u dubokoj američkoj provinciji u Ajovi, u kojoj je do prvog komšije trebalo prevaliti desetine kilometara, i prvog druga je, po sopstvenom priznanju, stekao sa 16 godina, kada je dobio vozačku dozvolu, ali je do tada postao veoma vešt za bubnjevima i na gitari, da bi kasnije bio među osnivačima jednog od danas od najpopularnijih metal sastava Slipnot.
Povezana vest:  Najveći hitovi grupe Šade u maju