Djordje-Balasevic-2012-(web)

Đorđe Balašević sutra na Kalemegdanu

Poznati kantautor Đorđe Balašević održaće sutra veliki koncert na Kalemegdanu, najavio je organizator, „Avalon produkcija“.
Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao skoro 150 koncerata u Sava centru, biće ovo njegov prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu.
Višedecenijsku tradiciju rasprodatih koncerata u Sava centru, popularni „panonski mornar“ zameniće istorijskom lokacijom ispod bedema Beogradske tvrđave.
Zbog velikog interesovanja, kapacitet koncerta je proširen za još 5.000 ulaznica, a očekuje se organizovan dolazak obožavaoca iz više od 20 gradova bivše Jugoslavije.
Bina će biti opremljena velikim video ekranima na krilima kako bi svi posetioci mogli da uživaju u najboljim koncertnim detaljima koje će snimati nekoliko kamera visoke rezolucije.
Na bini će biti postavljena posebna rasveta i scenografija koja prati estetiku „Panonske mornarice“, Balaševićevog orkestra koji broji više oko 20 članova među kojima su tamburaši, ritam sekcija, gitara, kontrabas, violina, saksofon i Aleksandar Dujin za klavirom.
Sistem za zvuk, koji se postavlja u parku preko puta Kule Nebojša, marke je „Adamson“ i poznat je po kontrolisanom dometu, sofisticiranosti i savršeno se uklapa u veoma zahtevnu akustičnu izvedbu koja odlikuje Balaševićev nastup.
„Panonski mornar“ na koncertima, koji neretko traju i više od tri sata, izvodi svoje najveće hitove – „Neki novi klinci“, „Lepa protina kći“, „Devojka sa čardaš nogama“ i brojne druge sa 14 studijskih albuma.
Publika u Donjem gradu imaće priliku da čuje i neke od novih pesama, kao što je naslovna pesma cele turneje i beogradskog koncerta – „Osmeh se vratio u grad“.
Iz „Avalon produkcije“ mole publiku da dođe ranije i naglašavaju da koncert počinje tačno u 21 čas.
Koncertnoj lokaciji biće moguće prići samo sa ulaznicom, jer će sa obe strane u Bulevaru Vojvode Bojovića biti postavljeni kontrolni punktovi. Ispred svakog punkta biće blagajne – i prema Zoološkom vrtu i prema Beton hali, gde će se ulaznice prodavati već od 14 časova.

Povezana vest:  Koncert benda Nick Drag's Wagon Wheel 15. decembra u Atomu