River Stage 2013 4„Prijatelji Šabanu“ čeka Gradsko veće

Iako je prethodno najavljeno da Nišville jazz festival ove godine odustaje od organizovanja programa na River stejdžu posvećenog Šabanu Bajramoviću, Uprava za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine Grada Niša je prihvatila projekat Nišvila i prosledila ga Gradskom veću na odlučivanje. Sada se čeka da li će Gradsko veće odobriti deo sredstava za ovaj besplatan program, koji je prethodnih godina privlačio veliki broj Nišlija ali i gostiju iz drugih gradova i inostranstva.
Posle višednevnih konsultacija sa nadležnima iz Sektora za projekte, pronađen je modus kako premostiti proceduralne nelogičnosti oko javnih nabavki, tako da je projekat na „River stejdžu“ predat Upravi za privredu, koja ga je prosledila Gradskom veću na razmatranje.
Inače, Gradsko veće prošle godine isti projekat nije ni stavilo na dnevni red pa je Nišville festival, verujući u usmeno obećanje tadašnjeg gradonačelnika, organizovao dvodnevni besplatni program – i napravio ogroman finansijski gubitak. U programu su tada učestvovali Dado Topić, Orkestra Bobana i Marka Markovića, sastav Aleksandra Kunje iz Brazila, italijanska grupa „Nema problema“, sastava „My people“ i „International Šaban Bajramović tribute band“.
Besplatni program „Prijatelji Šabanu“ je kao svojevrsna uvertira u oficijelni program Nišville jazz festivala, prethodnih godina postao autentična manifestacija i značajno obogatio turističku ponudu grada Niša.

Povezana vest:  The Lumineers i Daniel Rodriguez u prazničnoj himni „This Is Life (Merry Christmas)“