Whitesnake

„Whitesnake“ zbog velikog interesovanja u Donjem gradu

Britanski rok bend „Whitesnake“ zbog velikog interesovanja koje prevazilazi kapacitet terena košarkaškog kluba „Partizan“ na Kalemegdanu, koncert 14. juna održaće u Donjem gradu Beogradske tvrđave, gde su nedavno nastupali Đorđe Balašević i „Green Day“, najavio je danas organizator, „Avalon produkcija“.
Čuveni rokeri predvođeni pevačem Dejvidom Koverdejlom dolaze u Beograd u okviru turneje „Year of the Snake“ na kojoj izvode najveće hitove iz svoje višedecenijske karijere kao što su „Is This Love“, „Here I Go Again“, „Fool For Your Loving“, „Still of the Night“.
Ispod bedema Beogradske tvrđave biće postavljena velika bina široka 44 metra i visoka 17 metara, sa jakim osvtljenjem i novim stadionskim zvučnim sistemom marke „Adamson“, koji koriste bendovi „Rolling Stones“, „Pearl Jam“, „Metallica“, „Deep Purple“, „Iron Maiden“, „Linkin Park“ i festivali kao što je „Sonisphere“.
„Whitesnake“ je 1978. godine osnovao Koverdejl nakon što je napustio „Deep Purpl“.
Prva četiri albuma našla su se u prvih 10 na svetskim top listama i „Whitesnake“ su postali jedan od najuspešnijih rok bendova svih vremena sa preko 70 miliona prodatih nosača zvuka.
Od 11 studijskih albuma, te desetinama koncertnih i kompilacijskih izdanja, tri su objavili u poslednjih sedam godina, održavajući tako vitalnost što su publici u Srbiji imali priliku da pokažu na Tašmajdanu i u Kombank areni.
Ipak, ovog puta, kako sami tvrde, spremaju se da krunišu karijeru, i to baš u godini zmije koja je počela u februaru po kineskom kalendaru, a po verovanju Kineza donosi napredak i boljitak.
Ulaznice se prodaju na blagajnama „Eventima“ po cenama od 1.990 dinara za parter, 2.990 dinara za fan pit i 3.500 za VIP tribine.

Povezana vest:  Dugoočekivani Wilco napokon u Hrvatskoj!