dubioza_kolektivaDubioza kolektiv – novi album kao free download
Novi album pod nazivom „5 do 12“ će od 12. aprila biti objavljen kao besplatan download na adresi dubioza.org.
Nakon albuma „Firma ilegal“ (Ekipa, Menart, PGP RTS) iz 2008. godine koji je doživio izvrstan prijem kod publike i kritike u regionu i nakon blizu stotinu odsviranih koncerata u 2008. i 2009. godini, Dubioza kolektiv se odlučio za stvaranje još jednog albuma na bosanskom jeziku.
„5 do 12“ predstavlja logičan nastavak „Firme ilegal“. Ovo je još jedno kratko i jasno djelo sa 9 pjesama koje udaraju direktno u glavu. Korumpirani vlastodršci koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokracija, recesija, razorni nacionalizam i stanovništvo na rubu siromaštva (…) inspirisali su bend da napravi još jedan manifest otpora takvoj situaciji.
Album „5 do 12“, četvrti studijski album Dubioza kolektiva je sniman u Sarajevu u studiju Skirlibaba, a producent albuma je Brano Jakubović. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontman Plavog orkestra Saša Lošić – Loša te makedonski bend Superhiks.
Za razliku od prethodnih izdanja Dubioza kolektiva, album „5 do 12″ će biti dostupan za besplatan download sa web site-a dubioza.org od 12. aprila 2010 godine.“
Povezana vest:  BRAĆA KAVALERA ZAJEDNO U BEOGRADU: 20 GODINA SEPULTURINOG „ROOTS" ALBUMA