Photo by Danny CliffordGIBONNI PREDSTAVLJA NOVI SPOT NA MTV KANALU

Jedan od omiljenih i najcenjenijih kantautora na ovim prostorima, Gibonni, spremio je još jedno iznenađenje za svoje mnogobrojne fanove. Radi se o novom spotu za pesmu „Hey Crow“, kojom najavljuje svoj dugo iščekivani album „20th Century Man“. Premijeru Gibonnijevog video ostvarenja možete ekskluzivno da pogledate u okviru MTV Premijere u ponedeljak, 17. juna u 20 časova i narednih nedelju dana spot će biti prikazivan samo na MTV kanalu i MTV sajtu.
Gibonni je album „20th Century Man“ snimao tokom prošle godine u londonskom Abbey Road studiju i radi se o njegovom prvom albumu na engleskom jeziku namenjenom evropskom tržištu, a uskoro će se naći u prodaji. Album je producirao Andy Wright koji potpisuje albume izvođača kao što su Simply Red, Massive Attack, Annie Lenox i Eurythmics, Luciano Pavarotti, Natalie Imbruglia, Gianna Nannini, Bon Jovi, Sinead O’Connor, i mnogih drugih…
O početnoj pomalo mračnoj pesmi „Hey Crow“, Gibonni kaže da je to vrlo kratka i neverovatna priča o istoriji ljudskog roda. Radi se o dijalogu između vrane i čoveka čije su ruke krvave. Spot je, kao i pesma, vrlo neobičan i mračan. Režiju potpisuje Zdenko Bašić, za kameru su bili zaduženi Ivan Slipčević i Filip Fiković Philatz, a za kompoziciju i animaciju Zdenko Bašić i Davor.
Nova pesma i spot „Hey Crow“ ujedno su i odlična uvertira za dugo očekivani koncert koji će Gibonni održati u Beogradu 25. oktobra 2013. godine. Koncertom u Kombank Areni, u organizaciji AAA produkcije, promovisaće novi album „20th Century Man“ i ujedno će predstaviti najznačajnije pesme iz svog bogatog muzičkog opusa.
Drugi spot koji će premijerno biti prikazan ovog ponedeljka na MTV kanalu je kontroverznog hip hop umetnik Frenkie u saradnji sa Filipom Dizdarom. Oni će predstaviti duhoviti videospot za pesmu Dinamit sa aktuelnog Frenkievog albuma Troyanac, kojim najavljuju veselo funky leto!
Opuštena atmosfera pesme okupila je nekoliko najbližih Frenkijevih prijatelja u Tuzli gde su, kroz zabavu, napravili jedan simpatičan letnji video hit. Spot je realizovala ekipa Novagenus s kojom je Frenkie sarađivao i na spotovima za pesme „Gori“ i „Situacije“, takođe sa albuma Troyanac.
„Odlučio sam se za pesmu „Dinamit“ jer se radi o jednoj od meni dražih pesama s albuma i mislim da je idealna za leto, sunce, kupanje ali i festivale koji slede.“
Premijeru najnovijeg spota možete pogledati na MTV kanalu, u ponedeljak, 17.06.2013, u 20:00!

Povezana vest:  Bang La Decks u petak pred Beograđanima