MotorheadMotorhead i Black Sabbath trijumfovali na dodeli metal nagrada

Britanski rok bendovi „Motorhead“ i „Black Sabbath“ proglašeni su „kraljevima hevi metala“, osvojivši najviša priznanja na dodeli prestižnih britanskih nagrada u oblasti metal muzike „Metal Hammer Golden Gods“.
Bend „Motorhead“, najpoznatiji po svom hitu iz 1980-tih „Ace of Spades“, primio je nagrade na 11. godišnjoj ceremoniji za značajan doprinosi u rok i hevi metal industriji tokom skoro četiri decenije.
„Black Sabbath“ je osvojio nagradu za najbolji album „13“ koji je od nedelje na mestu broj jedan britanske top liste. Bend je se na prvom mestu britanske liste našao posle skoro 43 godine.
Grupa, koja bi trebala da započne američku turneju ovog leta, nakon čega će kasnije ove godine održati koncerte i u Južnoj Americi i Evropi, takođe je osvojila nagradu za najbolji britanski bend.
Nagrada za najbolji novi bend otišla je u ruke grupi „Bleed From Within“ koja je osnovana 2005. godine, dok je za najbolji internacionalni bend imenovan američki sastav „Stone Sour“ iz Ajove.
Francuski metal bend „Gojira“, prethodno poznat kao „Godzilla“, osvojio je nagradu za najbolji bend uživo, dok je priznanje za najbolju pesmo otišlo u ruke američkom rok bendu „Coheed and Cambria“ za numeru „Dark Side Of Me“.

Povezana vest:  MIŠKO PLAVI feat. VASIL HADŽIMANOV i SRĐAN DUNKIĆ DŽONI 19. marta u Domu omladine