hladnopivo 2011

Nekoliko hiljada na koncertu podrške za JMB

Nekoliko hiljada građana prisustvovalo je koncertu podrške za jedinstven matični broj (JMB) koji je održan ispred Parlamenta BiH, a događaj je protekao bez incidenata. Na koncertu su nastupili i bendovi Frenkie, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Zoster, Skroz i Dvadesetorica, sa pesmama koje su slale poruku Parlamentu BiH i ukazivale na nerad. 
Kao i prethodna okupljanja, bez obzira na obim, i ovo je okončano porukom da građani ne odustaju i da će istrajati u svojoj borbi, prenela je Fena. 
-Ne dozvolimo da još jedno dete strada zbog nerada parlamentaraca. Imamo podršku stranih i domaćih subjekata, ali samo su građani deo ove price – poruka je vođa demonstracija, koju je pročitao posljednji izvođač.
Okupljenima se obratio i otac bebe Berine, koji je istakao da postoji mogućnost da bi njegova ćerka i danas bila živa da je lakše mogla dobiti pasoš i da je imala matični broj na vreme.
Građani koji su učestvovali u „bejbi protestima“ u Sarajevu, koji su počeli 5. juna, dali su ultimatum parlamentarcima da do 30. juna donesu zakon o JMB.

Povezana vest:  Konkurs „EKV: TVOJA PESMA“ od 1. oktobra!