Auf WiedesehenAuf Wiedersehen, pobednici konkursa Soundtruck, nastupaju na novoj EXIT bini

Beogradski bend Auf Wiedersehen, koji je pobedio na regionalnom muzičkom konkursu Soundtruck, nastupiće 12. jula na novoj bini EXIT festivala pod nazivom Riffs & Beats. Pre nastupa u Novom Sadu, publika će moći da čuje Auf Wiedersehen, zajedno sa Sinestezijom, Enormnom Blajsnom, Quarterbuzzom i Gnjilama, na Svetski dan muzike, 21. juna, kada će biti predstavljena kompilacija pesama Soundtruck u izdanju Mascom-a. Program počinje u 21 čas u Mikser Hausu (Karađorđeva 46), a posle ponoći EXIT tim će obradovati publiku sjajnim klabingom. Za DJ pultom će biti Marko Von Disko, prepoznatljiv po disco, funky, deep house zvuku. Ulaz je slobodan.
Na Soundtruck kompilaciji se nalazi 14 numera bendova koji su nastupili na nedavno završenom Mikser festivalu, a koji su odabrani u konkurenciji od 92 regionalna sastava.
Na kompilaciji je 14 pesama koje su bendovi izveli na dve bine tokom festivala – u Mikser Hausu i na „Converse Get Dirty“ bini. Publika će na ovom izdanju moći da čuje pesme bendova iz Srbije: Auf Wiedersehen – „Grad“, Sinestezija – „Pohvali noć“, Gnjile – „Kinaski“, Enromna Blajsna – „Sami“, Greenfingers – „Confort“, Quarterbuzz – „Just to fool“, Freaky Fight For Freedom – „Street“, Dot the Eye – „Who are you“, Itch – „Ayahuasca“, Plišani Mališan – „Split“, Hrvatske: EkeBuba – „Iz lošeg u gore“, Slovenije: Supersunset – „To the city“, Mađarske: The Immigrants – „Smiles around midnight“ i Bugarske: WOPS – „Stuck“.
Ova kompilacija je samo jedan od planiranih koraka usmerenih na promociju mladih, talentovanih muzičara sa ovih prostora i tendencije Miksera i Mascoma da profilišu novu, kvalitetnu muzičku scenu. Pobednički bend konkursa „Soundtruck“, Auf Wiedersehen, očekuje kompletna produkcija i promocija albuma u izdanju kuće Mascom, kao i nastup na EXIT festivalu na novoj bini Riffs & Beats.
Nova bina nudi program u kojem mogu da se pronađu svi oni koji vole rifove i bitove sa stavom. Žanrovi vezani za gitarski zvuk od panka, preko žestokog roka, elektro bitova, pa sve do teškog metala naći će se u bogatom spektru nove bine.
Auf Wiedersehen će na EXIT-u nastupiti zajedno sa bendovima: Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha, kao i sastavima koji su odabrani na exitovom konkursu Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank, a sve će biti upotpunjeno specijalnim mračnim Vilindar Tribal Bellydance performansom.

Povezana vest:  Kraj maja u Barutani: debi nastup Lilly Palmer i jubilarno deseto gostovanje Guy J-ja