inmusica 2013Sutra počinje osmi INmusic festival

Sve je spremno za osmo festivalsko izdanje najvećeg hrvatskog open-air festivala koji se od 24. do 26. juna održava na jednoj od najlepših lokacija u Zagrebu – jezeru Jarun, a na Otoku mladosti u četvrtak 20. juna je otvoren festivalski kamp u kojem su dočekani brojni posetioci iz zemlje i inostranstva koji će obogatiti turističku sliku glavnoga grada. Učiniće to i ostali domaći te strani posetioci, a upravo zbog ovog, ali i brojnih drugih razloga, INmusic festival se uspešno predstavio i na 6. Nacionalnom danu kulturnog turizma koji je održan u muzeju Mimara u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Grada Zagreba. Iznzutenu vrednost koju kulturnom i gradskom turizmu donosi ovakav veliki muzički festival, prva je od institucija prepoznala Turistička zajednica grada Zagreba. Turistička zajednica Grada Zagreba se posebno iskazala potporom festivalu u vremenima najveće finansijske krize na sponzorskom tržištu. Organizatori festivala se nadaju kako će uskoro i ostale institucije u Gradu Zagrebu prepoznati veličinu i značaj INmusic festivala koji je u međunarodnim krugovima već stekao status turističkog brenda. National Geographic Traveller uvrštava INmusic festival među najveće turističke atrakcije na svetu ovog leta, a The Huffington Post ga uvrštava među 10 najboljih festivala na svetu. Tek s uključivanjem i podrškom Grada Zagreba, INmusic festival će moći razviti ogroman potencijal festivala na dobrobit cele zajednice.
A razlozi koji su doveli do uspeha INmusic festivala ponavljaju se i ove godine – najbolji svetski izvođači, jednistveno uređenje te zanimljivi i inovativni dodatni sadržaji. Arctic Monkeys, Iggy And The Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne te mnogi drugi strani i domaći izvođači pobrinut će se da s Jaruna niko ne ode nezadovoljan. Poželite li pogledati predstavu ili kakav dobar film, posetite INteatar u kojem predstave izvode Zijah Sokolović i Vilim Matula, a prvog festivalskog dana možete učestvovati u tribini posvećenoj filmu na kojoj gostuju Slobodan Šijan, Rajko Grlić i Nenad Polimac.
Čekaju vas i lude vožnje na RockIN’ horseu, DJ tulum u Šumi Striborovoj, Balkan party, Retro party, Silent party i mnogi drugi na kojima će se dobra muzika puštati do ranih jutarnjih sati. Zanimljiva događanja i nagradne igre čekaju vas na štandovima koji će biti postavljeni duž celog otoka, a poželite li se odmoriti od festivalske vreve, čekaju vas Nargila Chill Out Bar, Solarni Cocktail Bar, kreveti ukrašeni tibetanskim zastavicama itd. Za oko će vam sigurno zapeti i originalne umetničke instalacije koje su izradili mladi i nadareni umetnici, a o celokupnom programu više možete doznati na internet strani INmusic festivala. Bogata gastronomska ponuda koja je i inače jedan od ključnih elemenata hrvatskog turizma, ove godine na INmusic festivalu sadržava više od 60 raznih jela te predstavlja tradicionalnu hrvatsku kontinentalnu i primorsku kuhinju te međunarodne specijalitete. Po prihvatljivim ćete cenama na primer moći da probate štrukle sa sirom, puricu s mlincima, perkelt od divljači, čobanac ili paprikaš, istarske fuže, srdele, girice ili pak istarski pršut. U ponudi su i razna vegetarijanska jela te poslastice poput raznih savijača ili fritula.
Ukoliko još uvek niste nabavili svoju festivalsku ulaznicu, pravo je vreme da posetite prodavnice Tisak media centra u kojima se prodaju već od 349 kuna uz voucher s popustom generalnog pokrovitelja – Ožujskog piva. Ulaznice se prodaju i online u sistemu Entrio, a ukoliko niste u mogućnosti posetiti sva tri festivalska dana, online te u Tisak media centrima u Zagrebu možete kupiti i dnevnu ulaznicu. One će se prodavati i na festivalskoj blagajni po ceni od 290 kuna.

Povezana vest:  Cvija, Balkanika i Andrej Ilić snimili spotove za pesme „ Đipaj“ i „Više nema te“