Gibonni album coverTERRA DIVINA I MTV SA PONOSOM PREDSTAVLJAJU ALBUM GIBONNI – „20TH CENTURY MAN“ & “BEST OF LIVE”

MTV i Terra Divina sa ponosom najavljuju izdavanje specijalnog, duplog albuma najpopularnijeg hrvatskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija. Ovo izdanje će, samo za teritoriju Srbije, pored novog albuma “20th Century Man” sadržati i “Best of Live” album, na kojem će se naći 12 dobro poznatih hitova snimljenih na koncertima tokom “Mirakul” i “Toleranca” turneje.

Gibonni je napravio svoj prvi iskorak na inostranu muzičku scenu sa novim albumom ’20th Century Man’. Ovaj materijal je snimao tokom prošle godine u londonskom Abbey Road studiju i prvi koji je snimljen na engleskom jeziku, a namijenjen je, pre svega, evropskom tržištu. Album donosi osam potpuno novih Gibonnijevih numera, plus dve obrade pesama sa poslednjeg albuma ‘Toleranca’. Ovaj ekskluzivni dupli album u izdanju Terra Divina, zastupnika i distributera najboljih istarskih vina u Srbiji, i regionalnog MTV-ja naći će se u prodaji početkom jula meseca širom Srbije.

Povezana vest:  Dženifer Lopez, i pored razvoda, i dalje veruje u ljubav

Album je producirao Andy Wright koji potpisuje albume izvođača kao što su Simply Red, Massive Attack, Annie Lenox i Eurythmics, Luciano Pavarotti, Natalie Imbruglia, Gianna Nannini, Bon Jovi, Sinead O’Connor, i mnogih drugih. Upravo je Andy Wright tražio da se na albumu čuju zvuci koncertnog klavira koji je u Abbey Road studiju koristio Paul McCartney dok je snimao „Lady Madonnu“ i „Let It Be“. Mastering albuma „20th Century Man“ uradio je Tony Cousins, koji potpisuje albume Petera Gabriela i Adele, dok je naslovnu stranu albuma snimio Danny Clifford, koji je još od 1978. godine i službeni fotograf legendarnog Bob Dylana!

Povezana vest:  Šer šest decenija na vrhu

Pored albuma na engleskom jeziku, Gibonni je spremio jos jedno iznenađenje fanovima, novi live album sa najvećim hitovima! Ovo će biti njegov peti po redu live album u karijeri i sadržaće pesme snimljene na koncertima u okviru „Mirakul“ turneje (2003) u Zagrebu i „Toleranca“ turneje (2010) u Puli, Zagrebu i Novom Sadu (2011). Ovaj albumu je ovih dana takođe najavljen novim singlom ‘Slavim ove dane što si tu’ live (ft. Maya Azucena & London Gospel Community Choir), kao i pratećim videospotom koji potpisuju Marcela Zanki i Žare Batinović.

U pohvalnim osvrtima na album, ali i kroz reakcije publike koja je odlično prihvatila Gibonnija na engleskom, među favoritima ovog albuma ističu se najavni singl ‘Ain’t Bad Enough For R’n’R’, naslovna pesma ’20th Century Man’, ‘Kids In Uniform’, balade ‘Hide The Mirror’ i ‘Broken Finger’ i, svakako, pesma koja otvara album ‘Hey Crow,’. Upravo je za ovu pesmu Gibonni nedavno snimio spot koji svojom atraktivnošću i vizualnim stilom oduzima dah, a potpisuje ga sada već stalni saradnik, Zdanko Bašić.
 Album ’20th Century Man’ već je objavljen u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Austriji, Italiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, kao i Sloveniji i Hrvatskoj, a očekuju se skore objave i u ostatku Evrope.

Povezana vest:  EUROSONG 2011, Ninu svi vole, očekujemo plasman u finale! (FOTO I VIDEO)

Ovaj album predstavlja savršen način da spremni dočekate veliki i dugo očekivani koncert u Beogradu 25. oktobra 2013. godine. Koncertom u Kombank Areni, u organizaciji AAA produkcije, Gibonni će promovisati novi album „20th Century Man“ i predstaviti najznačajnije pesme iz svog bogatog muzičkog opusa.