tamburica festNa Petrovaradinskoj tvrđavi počeo „Tamburica fest 2013“

Na Petrovaradinskoj tvrđavi večeras je počeo šesti po redu svetski tamburaški festival, „Tamburica fest 2013“, na kojem se za naslov najboljeg takmiči 11 vrhunskih orkestara iz sedam zemalja.
U takmičarskom delu programa večeras su nastupili orkestri „Mesečina“ iz Sombora, „Belo Romlje“ iz Novog Sada, „Temišvarski spomenari“ iz Rumunije, „Staro vino“ iz Crne Gore, „Pleter“ iz Hrvatske i „Mladi tamburaši sa Vrbasa“ iz Republike Srpske.
Spektakularan koncert u revijalnom delu upriličili su Veliki narodni orkestar mladih iz Rusije „Čeljabinsk“ i, po običaju, legendarni Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima.
Kao propratna manifestacija „Tamburica festa 2013“ večeras je otvorena i izložba slika likovne kolonije, na kojoj su, u selekciji uglednog umetnika Borivoja Popržana, učestvovali novosadski slikari.
Sutra će se u okviru festivala održatii osnivačka skupština Svetske tamburaške asocijacije čije će sedište biti u Novom Sadu, a u takmičarskom delu programa nastupiće Tamburaški orkestar „Baje“ iz Mađarske, „Tuzlanski tamburaši“ iz Bosne i Hercegovine, ansambl „Biseri“ iz Subotice, „Ringišpil“ iz Hrvatske i „Viniški tamburaši“ iz Slovenije.

Povezana vest:  YUNGKULOVSKI – novi artist Universal Music Serbia