Skunk_AnansieSkank Anansi 28. juna svira u Beogradu

Britanska grupa „Skank Anansi“ (Skunk Anansie), popularna i cenjena tokom 1990-ih, nastupiće 28. juna u Studentskom kulturnom centru Beograda, saopštila je danas promoterska kuća „Legasi promoušns“ (Legacy Promotions).

Ovaj rok bend, osnovan 1994. godine, objavio je tri dobro prodavana studijska albuma, „Paranoid And Sunburnt“ (1995), „Stoosh“ (1996) i „Post Orgasmic Ćill“ (1999) a u međuvremenu je dobio nagradu MTV-ja za najboljeg koncertnog izvođača, i nagradu magazina „Kerrang“ kao najbolja britanska grupa.

Povezana vest:  Bullet For My Valentine otkrili ime albuma

Zaštitni znak „Skank Anansi“ je tamnoputa pevačica Debra Dajer (Deborah Dyer), poznatija kao Skin, koja spada među najznačajnije rok ikone u poslednjih 20 godina, i smatra se bitnim uzorom mlađih generacija afroameričkih žena.

Grupa je imala nekoliko britanskih hitova, od kojih je verovatno najveći „Hedonism (Just Because You Feel Good)“ iz 1997. godine. Raspala se 2001. godine, ponovo okupila prošle godine, a sada se nalazi na turneji tokom koje će obići i Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju.

Povezana vest:  Natali Imbrulja pomaže ženama u borbi protiv fistule

Karte za koncert u SKC-u, po promotivnoj ceni od 2.000 dinara, biće puštene u prodaju u ponedeljak, a kako navode organizatori, njihov broj je ograničen.