Ultra Europe 2013 - Final line-upUltra Europe predstavio konaču listu izvođača koji čini preko 60 izvođača

Ultra Europe ponovo ruši rekorde i potvrđuje status dosad najvećeg međunarodnog muzičkog događanja u Hrvatskoj. Na već podugu listu izvođača juče su se upisali i trenutno jedan od najtraženijih sastava Knife Party te Chuckie, koji sa svojim nastupima uživo nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Treća će pozornica pod nazivom UMF Radio biti rezervisana za preko 20 dolazećih imena uključujući i četiri DJ-a koji su osigurali svoje mesto na festivalu pobedom na DJ takmičenju u organizaciji Heinekena, na facebook stranici Ultra Europe. Preko 35.000 inostranih gostiju željnih zabave i plesa dolaze u Split i Hvar, i to iz Velike Britanije, Španije, Nemačke i Austrije, ali i iz prekookeanskih država poznatih po jakoj elektronskoj sceni, poput SAD-a, Kanade i Australije. Među njima su i mnogobrojne međunarodne zvezde.
-Ostalo je još samo osam dana do festivala, a mi smo doslovno obasipani riječima hvale i potpore sa svih strana svijeta što nam je dalo dodatni poticaj da napravimo uistinu najbolji mogući provod i prikažemo Split i Hvar, ali i Hrvatsku kao odredište koje nudi više od mora i sunca. Vjerujemo da će posjetitelji biti zadivljeni neviđenom razinom produkcije, a Split i Hvar će ih kao i ostale turiste s oduševiti svojom prirodom i poviješću. Raduje nas i činjenica o gotovo rasprodanim i popunjenim smještajnim kapacitetima na obje festivalske lokacije – komentarisao je Joe Bašić, direktor kompanije Adria MM Produkcija.
Knife Party, electro house duo iz Australije koji čine članovi također izuzetno popularnog i žestokog drum and base sastava Pendulum, sigurno će zadovoljiti one koji su tražili underground zvuk i andrenalinom nabijen nastup koji je planiran za prvu večer na glavnoj pozornici u Splitu. Nažalost, prethodno najavljen DJ Erick Morillo neće moći da nastupi na zadnjem danu festivala u Hvaru zbog ličnih razloga, ali su se organizatori potrudili da osiguraju dostojnu zamenu te dovode Chuckieja, koji se redovno pojavljuje na svim EDM kompilacijama i nastupa na vodećim festivalima elektronske muzike. Uz to, na završnici na Hvaru će nastupiti i ranije najavljena grupa Cazzette, nakon nastupa u Splitu. Na pozornici UMF Radio će, između ostalih, nastupiti i Nari i Milani, DJ Mykris, Mike Vale te domaća uzdanica Pero Fullhouse, a pobednici Heinkeken DJ takmičenja imaće priliku da osete šta to znači nastupati pred tolikom publikom.
Po uzoru na američku inačicu ovog festivala, uvesće se prijenos uživo preko YouTube UMF TV kanala u trajanju od preko 20 sati, a očekuje se i ponovo obaranje rekorda najgledanijeg muzičkog prenosa na internetu. Ujedno će oni koji nisu u mogućnosti pratiti YouTube kanal moći gledati prenos uživo na programu RTL 2 u petak i subotu od 23:20 sati do 05:00 sati. Također, ove će subote na tom programu u 23.40 premijerno biti prikazan dokumentarni film o Ultra Music Festivalu u Miamiju.
Ove je subote organizovan žurka Countdown to Ultra Europe u ekskluzivnom dubrovačkom klubu Revellin koji će sigurno biti dobar uvod za spektakl koji sledi severnije u Splitu i Hvaru. Oni koji planiraju da dođu u Split ili u Hvar, još stignu kupiti ulaznice preko sistema Eventim te po posebnoj ceni u Vip centrima i poslovnicama Tiska.

Povezana vest:  Metallica slavi 20 godina "Crnog albuma"