Neuro 2POBEDNICI JELEN DEMOFESTA, BEND NEURO, PREMIJERNO NA MTV KANALU!

MTV Premijera u ponedeljak, 8. jula u 20 časova, donosi novi spot benda Neuro, prošlogodišnjeg pobednika Jelen Demofesta, za pesmu „Zvuci ćutanja“. Video je nedavno snimljen u produkciji MTV kanala, kao što je bio slučaj i prethodnih par godina sa ranijim pobednicima Demofesta.
„Spot smo snimili za naslovnu pesmu sa albuma, pod nazivom „Zvuci ćutanja“. Scenario i režiju za spot potpisuje tandem Predrag Perica Rajčić i Vladan Janković. Snimanje je teklo na dve lokacije, jedna je šuma u okolini Ljubljane, gde su snimani kadrovi sa plesačicom modernog baleta Judit Ruiz Onandi iz Španije, a na drugoj lokaciji, u samoj Ljubljani, je sniman bend. Mogu reći da smo jako zadovoljni onim što je urađeno i nadam se da ćemo sa MTV sarađivati i u budućnosti. Slovenačka prestonica je izabrana kako bismo i dodatno osnažili regionalnu saradnju koju i sam festival promoviše,“ kazao je Nikola Galić iz benda Neuro.
Kao pobednicima Jelen Demofesta, pripala im je nagrada u iznosu od 5000 evra za kompletnu produkciju albuma prvenca. Pored toga, MTV, kao medijski sponzor, omogućio im je snimanje i produkciju TV spota za numeru po izboru benda, kao i premijerno prikazivanje na ovoj najpopularnijoj muzičkoj televiziji. MTV i Jelen Demofest od 2009. godine imaju veoma uspešnu saradnju, koja će se nastaviti i ove godine.
Članovi benda Neuro su aktivno radili u banjalučkom studiju Digital Boyler sa producentom, Dejanom Vučkovićem, koji može da se pohvali radom sa bendovima kao što su: Partibrejkersi, Ritam Nereda, Kal, Darkwood Dub, Rambo Amadeus, ChBS i mnogim drugim.
„Drago mi je da imam priliku da radim sa pobednicima Jelen Demofesta, festivala koji je za relativno kratko vreme postao veoma bitan za prezentaciju neafirmisanih bendova iz celog regiona. Pokušaćemo zajedno da napravimo album koji će vam se svideti. I mislim da ćemo u tome uspeti,“ rekao je Dejan prilikom snimanja.
Promocija albuma benda Neuro desiće se treće festivalske večeri na predstojećem, šestom Jelen Demofestu koji će ove godine biti održan od 18. do 20. jula na tvrđavi Kastel u Banja Luci. Ulaz na festival će biti besplatan.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNO: POGLEDAJTE FILM „FIGHT FOR YOUR RIGHT REVISITED“ NA MTV KANALU!