rebrending serbiaEXIT POKREĆE KAMPANJU ZA POBOLJŠANJE IMIDŽA ZEMLJE

Prvi dan festivala, na Teslin rođendan 10. jula, EXIT organizuje konferenciju o nacionalnom (re)brendiranju. Kao jedan od najvažnijih modernih srpskih brendova, muzički festival EXIT, ove godine će, pored vrhunskog muzičkog i umetničkog sadržaja, imati i poseban segment posvećen započinjanju dugoročnog sistemskog rada na (re)pozicioniranju imidža Srbije.
Po ocenama najuticajnijih svetskih medija, EXIT kao jedan od najboljih muzičkih festivala na svetu, svestan uticaja brenda, želi da konferencijom R:BRAND SERBIA ukaže na važnost i značaj dugoročnog sistemskog razvoja pozitivnog imidža Srbije u svetu. Kao što je i ove godine okupio najveće svetske muzičke zvezde, tako je i za konferenciju R:BRAND SERBIA EXIT angažovao vrhunske svetske stručnjakena temu nacionalnog (re)brendiranja.
Pored Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade republike Srbije, prisutnim gostima iz vrha političke, ekonomske i naučne elite srpskog društva, obratiće se Džeremi Hildret, jedan od gurua nacionalnog i tzv. place brending-a (London, Rio de Žaneiro, Litvanija, Poljska itd.). Zatim, Sudhir Horo, kreator nekoliko svetskih kampanja za promociju investicija i turizma Indije, koje su ocenjene među najboljim na svetu na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i prof. dr Filip Mihailović iz Pariza, jedan od vodećih svetskih akademskih predavača na na temu brendinga i izgradnje brendova.
EXIT festival, okupljajući samo najbolje, vizuelni identitet konferencije prepustio je domaćem dizajnerskom studiju „Peter Gregson“, ovogodišnjim dobitnik prestižne međunarodne nagrade „World Stars“ u kategoriji dizajna, a u sklopu akcije „JA SAM EXIT R:EVOLUCIJA“ koja ima za cilj da pruži priliku najboljim pojedincima i organizacijama da postanu deo organizacionog tima festivala, u rad konferencije uključiće 300 najboljih stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije.
Posle konferencije R:BRAND SERBIA i svečanog koktela, spajajući temu nacionalnog (re)brendiranja sa najznačajnijim srpskim „brendom“ i verovatno najvećim naučnikom u istoriji čovečanstva, Nikolom Teslom, na njegov rođendan 10. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi, nastupom grupe britanskih umetnika performera „Arcadia“ na simboličan način će se obeležiti 120 godina od revolucionarne pobede Teslinog koncepta naizmenične nad Edisonovim konceptom jednosmerne struje.

Povezana vest:  Struka i Mikri predstavljaju „Pimpovanje"