Eric Burdon

Erik Bardon i „The Animals“ sutra u Kombank areni

Pevač Erik Bardon i njegov bend „The Animals“ nastupiće sutra u Kombank areni. Na repertoaru će se naći pesme „When I was young“, „House of the rising sun“, „Before you ačuse me“, „Don?t let me be misunderstood“, „It?s my life“, ali i po neka melodija poslednjeg Bardonovog albuma „Till Your River Runs Dry“.
Bardon stvara i nastupa više od 50 godina, upisan je u Rokenrol kuću slavnih 1994. godine, a magazin „Rolling Stone“ svrstao ga je među 100 najboljih glasova svih vremena. Mnogi ga smatraju najboljim belim pevačem bluza svih vremena.
Za pola veka objavio je blizu 50 albuma kao frontmen grupa „The Animals“ i „WAR“, kao i solo albuma, stalno istražujući nove zvukove koje oblikuje svojim jedinstvenim glasom.
Bardon je delio scenu sa Čakom Berijem, Džimijem Hendriksom, Džimijem Viderspunom, Otisom Redingom i Brusom Springstinom, a skoro je sarađivao i sa Peti Smit i Igijem Popom, dok su „The Animals“ bili deo „britanske invazije“ šezdesetih godina i direktni konkurenti bendovima „The Beatles“, „The Rolling Stones“, „The Who“.
Ulaznice za njihov beogradski koncert prodaju se po cenama od 1.900, 2.250, 2.500 i 2.800 dinara.

Povezana vest:  Neka tvoja pesma postane himna T-Mobile INmusic festivala!