iron madeina zgIron Naiden 31. jula u Zagreb!

ADRIAENTERTAINMENT ponosno najavljuje kultni bend IRON MAIDEN, koji će nastupiti u sklopu svoje turneje MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR u Areni Zagreb 31. jula.
Nakon 2012. godine i vrlo uspešnog leta, IRON MAIDEN nastavljaju dalje svojim uzbudljivim putem. Prošle godine su u Severnoj Americi započeli novu, najzahtevniju turneju u zadnje vreme MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR. Ova obećavajuća turneja je novo veliko poglavlje u istoriji Iron Maidena. Sadržajno, produkcijski i izborom pesama ova turneja pomno prati turneju Seventh Son Of A Seventh Son iz 1988. godine. Bend ne pokazuje znakove usporavanja niti gubitka strasti koja ih već tri dekade stavlja na pobednički tron metal muzike.
Fan klub pretprodaja ulaznica počinje 14.febraura u 9:00 sati i trajaće do 23.50 sati preko web strane www.ironmaiden.com , dok redovna prodaja ulaznica počinje 15.februara na svim prodajnim mestima sistema Eventim ,te na www.eventim.hr
Bruce Dickinson opisujući turneju Maiden Englend je rekao:
-Uzbuđeni smo što ćemo opet nastupati u Hrvatskoj, u sklopu Maiden England turneje Zahvaljujući modernoj tehnologiji uspeli smo nadograditi i poboljšati originalnu produkciju iz 1988.godine za turneju Maiden England .Uz novu produkciju dolazi i novi lightshow, stage set kao i Eddijeve različite inkarnacije, puno pirotehnike i još mnogo toga s čime ćemo oduševiti fanove!
Steve Harris se nadovezao:
-Svesni smo koliko su turneje Iron Maidena popularne i bitne za sve generacije fanova i zato će evropski deo turneje produkcijski biti identičan kao i po Severnoj Americi. Zaista smo uživali u set listi http://www.ironmaiden.com/setlist.html u kojoj su bile uključene i pesme koje zaista dugo nismo izvodili kao naprimer: Seventh Son, The Prisoner i Afraid To Shoot Strangers, kao i najdraže pesme naših obožavatelja The Trooper, Aces High, The Number Of The Beast, Wasted Years and Run To The Hills. Naš prvi deo turnje prošao je fantastično, te se radujemo nastavku turneje po Evropi!
Nova hrabra era Maidena dosegnula je neverovatan vrhunac za vreme turneje „Somewhere Back In Time“ koja je počela u februaru 2008. godine prvenstveno kako bi bend odvela na put oko sveta, u 45 gradova. Na turneji su putovali u vlastitom čarter avionu (Boeing 757, Ed Force One) kojim je pilotirao Bruce Dickinson, kvalifikovani vazduhoplovni kapetan. Preleteli su celu planetu, od Indije do Kostarike, preko Australije i Kine do Sao Paola.
U 32 godine karijere prodali su oko 90 000 000 albuma! Do sada su održali više od 2000 nastupa uživo u 58 zemalja, te su objavili 15 studijskih albuma nepogrešive kvalitete, te s moćnim imenom, Iron Maiden ponosno nose i održavaju status jednog od najcenjenijih i najuticajnijih bendova ikad.
The Final Frontier, njihov najuspešniji album dostigao je 1.mesto muzičkih top lista.

Povezana vest:  Sutra koncert Vlatka Stefanovskog u Sava centru