sars (photo Igor Miljkovic)

Drugi „Green Days Fest“ 26. i 27. jula u Pančevu

Drugi ekološko-muzički festival „Green Days Fest“ održaće se 26. i 27. jula, na letnjoj sceni Kulturnog centra u Pančevu, najavili su danas organizatori. Festival otvara bluz gitarista Nenad Zlatanović sa „Stevie Ray Vaughan tribute“ bendom, nakon koga nastupaju članovi grupe „S.A.R.S.“, a za kraj sviraće Bane Gluvakov trio, poznat po saradnji sa bendom „Van Gogh“.
Drugog dana festivala predstaviće se mladi pančevački bendovi kao predgrupe novosadskom pank-rok bendu „Atheist rap“, nakon koga će festival zatvoriti američki gitarista Lens Lopez.  Planirano je da Lopez vodi i radionicu za mlade muzičare.  Kao specijalni gosti sviraće rok bend „Los explosivos“ iz Meksika.
U velikoj sali Doma vojske, biće održan sajam ekologije, na kome će se predstaviti proizvođači organskih proizvoda i predstavnici sportskih udruženja, a volonteri Crvenog krsta su pripremili radionice za najmlađe posetioce. 
U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Pančeva biće predstavljena i retrospektiva sa njihove tri izložbe pod nazivom „Objektivom kroz svet oko nas“, te će posetioci imati priliku da na fotografijama vide šta je to što priroda čoveku pruža i kako se on prema njoj odnosi. 
I ove godine u saradnji sa Higijenom grada sakupljaće se otpad, koji će se zamenjivati za ulaznice za festival i majice sa znakom „Green Days Fest“-a. 
Potrebno je doneti 20 plastičnih flaša i pet limenki da bi se dobila karta za festival, a za 20 plastičnih flaša ili 10 limenki dobija se majica.  Od 18 sati na ulazu na Letnju pozornicu Kulturnog centra prvih 100 posetilaca moći će da zameni otpad za neku od nagrada, dok će na sajmu ekologije građani menjati stare elektronske uređaje i male kućne aparate za novac u akciji „Keš za treš“, koju organizuje „Set reciklaža“ iz Beograda. 

Povezana vest:  Veliki prezir i Navy ne obećava kao koncertna uvertita u Kontakt muzički konferenciju