Emiliana TorriniEMILIANA TORRINI I ROB GARZA (THIEVERY CORPORATION) NA TERRANEO FESTIVALU!

Rob Garza iz legendarnog sastava Thievery Corporation, talentovana Emiliana Torrini i sjajni paradni bend The Hot 8 Brass Band pridružuju se spisku izvođača koji će od 7. do 9. avgusta nastupiti u Šibeniku na trećem izdanju Terraneo festivala.
Emiliana Torrini je muzičarka porekom sa Islanda, najpoznatija kao vlasnica hita „Jungle Drum“ i nekadašnja članica sastava GusGus. Osim što je učestovala u stvaranju i izvođenju pesama na debi albumu ovog benda, Emiliana je napisala numeru Slow, jedan od najvećih hitova australijske pevačice Kylie Minogue, singl sa albuma Body Language. Rad na numeri Slow, 2005. godine doneo je Emilliani nominaciju za prestižnu Grammy nagradu. Jedna od najboljih trilogija protekle decenije, saga Gospodar Prstenova takođe se može povezati sa likom i delom Emilliane Torini, jer je upravo ova talentovana muzičarka izvela pesmu Golum’s Song, koja se nalazi na saundtreku pomenutog filma. Bend Thievery Corporation prepoznao je talenat ove pevačice i kompozitorke, pa je tako Emiliana otpevala vokalne deonice na nekoliko pesama sa albuma The Richest Man In Babylon ovog world-music benda. Emiliana iza sebe ima osam studisjkih izdanja, a deveti album pod nazivom Tookah naći će se u prodaji početkom septembra ove godine – a nešto ranije, tačnije 7. avgusta, posetioci Terraneo festivala imaće priliku da vide i čuju Emilianu na Terra bini Terraneo festivala!
Dan kasnije – 8. avgusta, drugo festivalsko veče svojim DJ setom zatvoriće Rob Garza iz benda Thievery Corporation. Posle odličnog nastupa njegovog matičnog benda na Terraneo festivalu prošle godine, Rob se ovoga puta vraća na svoj omiljeni hrvatski festival kao DJ. ‘Nastup na Terraneo festivalu u Šibeniku bio je jedan od vrhunaca turneje prošle godine. Imali smo priliku da istražimo stari grad, brodom obiđemo obalu. Svi iz ekipe su bili oduševljeni i na kraju dana su pričali koliko smo se dobro proveli, kako su uživali u hrani, kako je grad magičan, ovo je predivan deo sveta u koji volimo da se vraćamo’ navodi Rob Garza povodom svog ponovnog dolaska na Terraneo.
Garza je tokom svoje 18 godina duge karijere dao prepoznatljiv pečat muzici sastava Thievery Corporation, što dokazuje sedam studijskih albuma ovog benda nastalih za vreme Robovog angažmana. Još jedna stvar po kojoj je Rob poznat je njegovo sjajno remiksovanje numera drugih izvođača, a on sam kaže da inspiraciju za bavljenje ovom delatnošću pronalazi u različitim muzičkim pod-žanrovima koje je imao priliku da čuje tokom poslednjih par godina otkad se nastanio u San Francisku. U svojim DJ setovima preovladavaju nu-discko i deep-house zvuci, koje rado meša sa prepoznatljivim ritmovima hitova benda Thievery Corporation.
Kad pomislite na festival, prva asocijacija je parada, ali nijedna parada nije potpuna bez paradnog benda! Zato Terraneo sa zadovoljstvom najavljuje učešće jednog od najpoznatijih svetskih marching bendova The Hot 8 Brass Band, koji će prvog dana festivala, u sredu, 7. avgusta, prodefilovati na lokaciji bivše kasarne„Bribirski knezovi i na pravi način će označiti početak festivala!
The Hot 8 Brass Band je muzička senzacija iz New Orleansa, koja dugu tradiciju paradne muzike približava modernim vremenima, unoseći inovativne zvuke funka i hip-hopa. Bend je osnovan davne 1995. godine i sastoji se od svirača trombona, saksofona, trubi, doboša i bubnjeva, predvođeni moćnim trubama vođe ovog nesvakidašnjeg sastava Benniea Petea. Inspirisali su ih umetnici poput Tuba Fats, Leroy Jones, Louis Armstrong, JJ Johnson, Stevie Wonder i Jackie McLean, a često su sarađivali i nastupali sa nekima od njih. Njihovu muziku prepoznaju širom sveta pa su tako česti gosti na raznim festivalim. Hot 8 Brass Band nastavlja tradiciju marching bendova na Terraneu koju su prošle godine započeli francuzi „Joke“.
Osim Rob Garze, Emilíana Torrini, ove godine od 07. do 09. kolovoza na Terraneo festivalu u Šibeniku nastupiće i My Bloody Valentine, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Azealia Banks, Gang of Four, The Cribs, Calexico, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond:ish, Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Kawasaki 3p, dok će se u okviru Red Bull Music Academy predstaviti Norman Jay, Dj Spinn & Dj Rashad, Jesse Boykins III, Tokimonsta, Rustam Ospanoff, MayaVanya, Kyodai, Mad Mats, Eddy Ramich, Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jan Kincl… Program po danima i informacije o izvođačima možete pronaći na službeoj stranici festivala www.terraneofestival.comTrenutna cena festivalskih ulaznica iznosi 70EUR, a kamp ulaznica 30EUR za pet dana boravka u kampu. U prodaji su i dnevne ulaznice po posebnoj ceni od 30EUR. Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mestima u sastavu Eventima i online na www.eventim.rs.

Povezana vest:  Eyesburn obeležavaju 30 godina benda koncertom u Dorćol Platzu