Summer 3P 2013 tizer webNa muzičkom festivalu „Summer3p“ 7.000 posetilaca

Festival elektronske muzike „Samertrip“ („Summer3p“) u protekla četiri dana posetilo je oko 7.000 ljudi koji su pratili muzički program, pohađali radionice i provodlil se kraj Palićkog jezera i Termalnih bazena, saopštili su danas organizatori 11. izdanja te manifestacije.
Na festivalu su od 18. jula do ranih jutarnjih sati 22. jula nastupili neki od
najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene.
Među njima su bili James Cole – Đ, osnivač i glavni urednik jedinog magazina elektronske muzike u Mađarskoj – Hungarian Đ Magazin (MĐ), zatim Đ Kid Panel, kao i Pale Penguine – jedna od ključnih figura grčke elektronske scene.
Učestvovao je i veliki broj kvalitetnih domaćih izvođača: Tijana Kabić, Needle, Ronin8, Mark Myself, Chrono & Ascaloon, Scalameriya, Kibz & Dfndr…
Za vizuelni deo programa svake večeri bila je zadužena VJ ekipa Kids on Truth.
„Samertrip“ je i ove godine, kako ističu organizatori, bio mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz nekoliko interesantnih i angažovanih radionica, kampanja i projekata.
Javna zagovaranja i kampanje koje su posetioci mogli da upoznaju na festivalu su „Stop nasilju“, „Clean Lake Palić“, kao i zanimljiva radionica – „Zvuk ptica“.
Organizatori festivala su nevladina organzacija AŠC i Fondacija Danilo Kiš.

Povezana vest:  Lady Gaga trećim albumom pokušava da ostane na pop tronu