Terraneo 2013 logo normalTVRDO KUVANA JAJA, ŠAMPANJAC I ČEPIĆI ZA UŠI NA LISTI ZAHTEVA BENDOVA ZA TERRANEO

Iako zvezde u svetu šou biznisa umeju da preteruju u svojim zahtevima, kada je u pitanju ovogodišnji Terraneo festival može se reći da su izvođači uglavnom skromni i da njihovi zahtevi nisu ništa više od osnovnih potreba i želje da se osećaju kao kod kuće. Ipak, ono gde niko nije pristao na kompromis je kvalitet tehnike, nivo produkijce i organizacije i tu su složni da se ništa ne prepušta slučaju. Tako sa sigurnošću može da se kaže da će ovogodišnji Terraneo od 7. do 9. avgusta publici prirediti pravi audio vizuelni spekakl po svim svetskim standardima!
Podugačak je spisak zahteva koji su izvođači uputili Terraneo festivalu u okviru svojih rider i hospitality lista, a za vas smo izabrali najzanimljivije zahteve bendova.
Ove godine na Terraneu biće velika potražnja za kokošijim jajima! Kao veliki ljubitelji jaja pokazali su se Calexico i Wu-Tang Clan, budići da ovi bendovi zahtevaju 13, odnosno 16 tvrdo kuhanih jaja. Wu-Tang Clan poted toga traži i četkice i pastu za zube, 5 upaljača, 30 peškira, ali i 11 boca francuskog šampanjca.
Šampanjac će se u litrima točiti i za Prodigy, čak 12 boca Moet šampanjac, a potreban im je i jedna boca kiseonika, isključivo Kellogs Cornflakes Crunchy Nut žitarice, kao i dva fena za kosu.
Azealia Banks, a i ostale zvezde su dosta skromnije. Njoj je jedino potrebno obezbediti Nivea cremu u plavoj plastičnoj boci i kačket Šibenika. Ostali izvođači traže pretežno jednostavne stvari kao što su sok od cvekle (Bosnian Rainbows), maslinovo ulje (Gang of Four), žvake (Koan Sound), francuski baguette (Duncan Sheik), falafel (The Cribs), Snickers čokoladice (Cloud Nothings), dva pokrivača (The Bots), ali ima i onih koji u šali traže 600 sarmi, 30 litara mleka i 10000 žireva (Kranksvester) ili pak ne traže ništa kao Mambo Kurt koji traže da se prema njima organizatori ponašaju kao prema normalnom rock bendu, znači ‘Loud and Dirty’.
Ipak jedan bend prednjači na listi neobičnosti svojih zahteva. My Bloody Valentine su kada je njihov zvuk u pitanju besokompromisni i bend insistira na svirci od 120 decibela. Zbog toga su svi promoteri na njihovoj turneji dužni da imaju čepiće za uši kako bi svi posetioci koji žele da se zaštite od ‘buke’ mogli da ih dobiju. Posebna upustva su data obezbeđenju u prvim redovima koji čepiće moraju da imaju kod sebe i da ih po potrebi podele publici u prvim redovma, dok su organizatori u obavezi da imaju poseban punkt sa čepićima i natpise da su oni dostupni. Čepiće za uši naravno plaća organizator.
Sve ove bendove, a i mnoge druge izvođače imaćete prilike da vidite od 7. do 9. avgusta na Terraneo festivalu u Šibenuku. Svoje nastupe na tri glavne festivalske bine do sada su potvrdili My Bloody Valentine, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Rob Garza, Emiliana Torrini, Azealia Banks, Gang of Four, The Cribs, Calexico, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond: ish, Petar Dundov Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Kawasaki 3p, dok će se u okviru Red Bull Music Academy predstaviti Norman Jay, Dj Spinn & Dj Rashad, Jesse Boykins III, Tokimonsta, Rustam Ospanoff, MayaVanya, Kyodai, Mad Mats, Eddy Ramich, Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jan Kincl…
Zahvaljujući MasterCard Europe, Erste Card Clubu i Erste banci – Terraneo festival ove godine postaje tehnološki najnapredniji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj i prvi festival u Hrvatskoj koji uvodi posebnu festivalsku karticu i beskontaktno plaćanje MasterCard® i Maestro® beskontaktnim karticama!
Trenutna cena festivalskih ulaznica iznosi 70EUR, a kamp ulaznica 30EUR za pet dana boravka u kampu. U prodaji su i dnevne ulaznice po posebnoj ceni od 30EUR. Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mestima u sastavu Eventima i online na www.eventim.rs.

Povezana vest:  Poznati folk pevač Aca Lukas održaće koncert u Beogradskoj areni 03. novembra